• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gordić: Čujem da su trenirali u sedam ujutru

Cedevita dočekuje Partizan posle dva poraza u prva dva kola ABA lige. U njenom timu je i jedan bivši član crno-belih...

Nemanja Gordić u poslednje dve godine konstantno ide sa istoka ka zapadu Evrope.

Novembra 2012. iz Ukrajine je stigao u Partizan, zatim je prešao u Igokeu, a od letos je član Cedevite, vicešampiona ABA lige i učesnika Evrolige.

Njegovom timu na startu sezone ne ide onako kako se očekivalo. Cedevita je kao gost izgubila od dva slovenačka kluba, a svojim navijačima predstaviće se u subotu od 19 časova, protiv takođe "ranjenog" Partizana.

Crno-beli su posle pobede u Solnoku izgubili od Krke u Pioniru.

"Dobro znam da stvari u Partizanu sada idu u pravcu potpune mobilizacije za duel sa nama. Čujem da su posle poraza trenirali već od sedam sati ujutru. Njihova visoka koncentracija nam sigurno ne ide u prilog, ali i mi smo se 'skupili' i spremni smo da dokažemo da možemo mnogo više nego što smo pokazali u prva dva meča", rekao je Gordić.

Njegova minutaža je sa 16 protiv Krke, više nego duplirana u susretu sa Olimpijom (33), a razlog je povreda reprezentativca Hrvatske Roka Lenija Ukića, koji neće igrati ni protiv crno-belih.

"U Igokei sam pokazao da mogu da iznesem takvo opterećenje. Siguran sam da ću protiv Partizana biti u boljem ritmu i u boljoj formi nego protiv Olimpije".

MLADI I JOŠ MLAĐI

"Svaka ekipa ima svojih prednosti i mana. Kod Partizana je to mladost i neiskustvo. Mi sebe takođe smatramo mladom ekipom i tako nas nazivaju, ali smo svi od tri do pet godina stariji od igrača Partizana i to moramo da iskoristimo", poručio je Fran Pilepić, bivši bek Bilbaoa i Širokog.

Kao što je poznato, crno-bele neće sa klupe voditi Duško Vujošević, koga je ABA liga suspendovala na jedan meč. Isto tako će domaćima nedostajati šef struke Jasmin Repeša, koji je već danima u krevetu zbog upale pluća.

Iskusni trener ipak se oglasio putem klupskog sajta, uputivši poziv navijačima da podrže ekipu, koja je ove sezone znatno mlađa nego ranije i u kojoj osim Gordića nema stranaca.

""Momcima ne možemo zameriti na trudu, jednostavno se poklopilo nekoliko stvari koje su nas malo izbacile iz takta. Nema mesta panici, jer je sezona izuzetno duga i nije vreme za plakanje, već da nastavimo sa radom. Svesno smo podmladili ekipu i nećemo odustati od tog plana. Verujem da treba samo malo vremena da stvari dođu na svoje mesto, možda već u velikom derbiju protiv Partizana".

Cedevita je na poslednjem Fajnal foru u Beogradu pobedila crno-bele košem Nolana Smita uz zvuk sirene, čime su Vujoševićevi učenici izgubili pravo nastupa u Evroligi.

Osim američkog plejmejkera, klub su napustili Nurkić, Rej, Suton i Marino Baždarić, koji je prestao da igra košarku i u subotu će mu biti priređen svečani oproštaj. Njihove zamene su Ukić, Gordić, Pilepić, Mario Delaš, kao i dvojica "golobradih", Arapović i Žganec.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC