• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ni "Rumuni" nisu loši!

Autor mondo.rs

Asesoft u Partizanovoj grupi Evrokupa iznenadio Krasnji Oktjabr u gostima, a Banvit savladao Hapoel Jerusalim.

Mnogi su posle žreba bili skloni da označe Asesoft kao jedinu ekipu od koje je Partizan i ovako podmlađen "sigurno" jači.

Međutim, nesuđeni učesnik ABA lige, koji ima sasvim solidan i iskusan sastav, pokazao je kakve su mu ambicije startnom pobedom nad Krasnjim Oktjabrom u Volgogradu - 75:81 (20:23, 16:20, 17:19, 22:19).

Plejmejker sa NBA iskustvom Di Braun (na slici, iz vremena kada je bio u Juti Džez) predvodio je Asesoft sa 14 poena, četiri skoka i šest asistencija. Litvanac Runkauskas ubacio je 15, reprezentativac Finske Džerald Li 12 poena, koliko i Alhadži Mohamed, mlađi brat NBA veterana Nazra Mohameda.

Dragan Labović doprineo je iznenađenju sa osam poena i četiri skoka, a Grk Pelekanos (ex-Real Madrid, Olimpijakos) sa sedam.

Pitate se gde su u tom timu Rumuni? Ima ih trojica, ali na ovom meču nijedan nije ulazio u igru.

Sa izuzetkom dva poena Antona Ponkrašova, na listi strelaca Krasnjeg Oktjabra takođe su se našli isključivo stranci, tj. Amerikanci - Kenedi 19, Katbert 17, Romeo Trevis (ex-Zadar) 14, King 11, Kejn 11, Ligins 1.

Turski Banvit, koji naredne srede dolazi u Pionir uzdrmanom Partizanu, u derbiju kola je na svom parketu pobedio Hapoel Jerusalim - 80:76 (14:19, 19:16, 19:15, 28:26).

Hapoel je krajem druge četvrtine imao "plus 11", ali se Banvit do poluvremena vratio serijom od 9:0 i u nastavku gotovo sve vreme vodio, doduše nedovoljno ubedljivo za mirnu završnicu.

U timu našeg trenera Zorana Lukića izdvojili su se Mehija sa 17, Vladimir Dragičević sa 16, Veremenko i Simons sa po 13 poena, a kod gostiju Džozef Džons sa 19, Brejsi Rajt sa 14 i Donta Smit sa 13.

Asesoft u drugom kolu dočekuje Lijetuvos Ritas, dok Hapoelu dolazi Krasnji Oktjabr.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC