• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda zablistala na startu!

Autor mondo.rs

Košarkaši Crvene zvezde Telekom odigrali sjajan meč u punoj Kombank Areni i savladali favorizovani Galatasaraj u prvom kolu Evrolige.

 Zvezda zablistala na startu!  Izvor: MN PRESS

Početak sezone kakav su samo mogli da požele u Crvenoj zvezdi Telekom!

U prve četiri utakmice - četiri pobede! Posle tri u ABA ligi, stigla je i još bitnija, u prvom kolu Evrolige savladan je Galatasaraj 76:68 (17:20, 29:10, 17:18, 13:20).

Razlika je mogla da bude i ubedljivija, pošto je prednost crveno-belih u pojedinim trenucima meča dostizala i 18 poena.


Gosti su vodili jedino u drugom delu prve četvrtine (pet razlike) i na startu druge, ali su u finišu utakmice morali da se sasavaju potpune "blamaže".

U prvom meču prvog kola Grupe D Laboral Kuća je kao domaćin savladala Neptunas 88:69, dok Olimpijakos kao gost savladao Valensiju 71:68.

Zvezda u drugom kolu igra u Litvaniji, protiv Neptunasa (23. oktobra), a potom dočekuje Valensiju i Olimpijakos.

Ako izabranici Dejana Radonjića budu igrali kao veći deo duela sa rivalom iz Istanbula, neće morati mnogo da brinu u narednom meču, a možda i u ostalim koji slede...

U prvom planu bila je odbrana, dok je napad posustao tek u finišu, kada se crveno-belima dogodio šestominutni post koji gosti, ipak, nisu uspeli da kazne.

CRVENA ZVEZDA TELEKOM: Vilijams 15, Rebić, Dangubić 3, Mitrović 8, Lazić 1, Blažič 12, Kalinić 5, Marjanović 22, Tejić, Dženkins 4, Jović, Cirbes 6.

GALATASARAJ: Micov 4, Erceg 17, Džavai 7, Gonlum 3, Vujukas, Pocijus 7, Aledmir 6, Aradori 11, Smit 6, Arojo 7, Guler, Arslan.

 Bez dileme za igrača utakmice nametnuo se Boban Marjanović sa "dabl-dabl" učinkom. Centar crveno-belih ubacio je 22 poena i uhvatio 10 lopti, a upravo je on bio taj koji je "povukao" saigrače na startu.

U drugoj deonici dominirao je Jaka Blažič, koji je meč završio sa 12 poena (5/5 za dva), dok je u trećoj ulogu lidera imao "novajlija" Markus Vilijams - 15 poena (3/8 za tri), 7 asistencija (5 već u prvom poluvremenu). I drugi stranac koji je stigao ovog leta, Maik Cirbes, pružio je solidnu partiju - 6 poena za 12 i po minuta.

Goste je predvodio Zoran Erceg sa 17 poena i 8 skokova, dok je Pjetro Aradori posle odličnog prvog poluvremena (8 poena) pao u nastavku, pa je meč završio sa 11 poena. Vladimir Micov je postigao 4 poena i imao 3 asistencije za 20 minuta na parketu.

Meč je odigran pred 16.834 gledalaca u beogradskoj Kombank areni.



TOK UTAKMICE:

4/4 (13:20):

Kraj.

- Poslednja četvrtina rešena je u korist Galatasraja 20:13, ali je Zvezda pobednik ovog duela rezultatom 76:68.

- Konačno poen za Crvenu zvezdu Telekom! Posle šest minuta bez poena, pogodio je Mitrović. Nisu gosti uspeli da dođu do neizvesne završnice, ali jesu značajno ublažili poraz. Na kraju - 76:68.

- Zvezda i dalje ima ubedljivu prednost, ali već tri minuta ekipa Dejana Radonjića nije poentirala. 74:63 je tri minuta pre kraja.

- Kontrolišu crveno-beli dešavanja na terenu. Usledio je "suv" period na obe strane, tako da je na četiri minuta do kraja rezultat 74:60.

- Čini se da ovde više dileme nema! Zvezda igra sjajno i u odbrani i u napadu, pa se sve češće akcije završavaju "zakucavanjima". Trenutno je 74:56, 6:30 do kraja.

- Boban Marjanović ne staje! Upisao je i 20 poen, a rezultat je 70:54 na nešto manje od osam minuta do kraja.

- Vilijams nastavlja da "rešeta" - trojka za 68:50!

- Boban Marjanović još jednom zakucava za 18 poen i 65:48!

3/4 (17:18):

Izvor: MN PRESS

- Rezultat treće četvrtine je 17:18, za ukupnih 63:48.
Uz zvuk sirene Markus Vilijams je pogodio trojku i vratio Zvezdu na "plus 15"! Delovalo je u jednom trenutku da gosti hvataju pritisak, pošto su napravili seriju 9:0, ali je napad crveno-belih u ovom meču neumoljiv. U ovoj deonici glavnu ulogu imao je Vilijams.

- Pogađa Markus Vilijams iz veoma teške pozicije i uz faul! Precizan je i sa bacanja, tako da je Zvezda opet pobegla na 56:43. Već u narednom napadu Smit je poentirao, ali je onda Nemanja Dangubić "zakucao" za 58:45.

- Zoran Erceg drži goste "u životu". Prvo je vezao dva slobodna bacanja, a onda i pogodio trojku za 52:39. Seriju je na 7:0 uvećao Nejtan Džavai, a potom i Nolan Smit na 9:0. Nešto više od dva minuta pre kraja treće deonice Zvezda vodi 52:43. Da li se to Galata zahuktava? Sa poenima gostiju pojačalo se i navijanje na tribinama.

- Na 4:40 do kraja treće četvrtine Zvezda dostiže maksimalnu prednost, "plus 18" - 52:34!

- Pojačali su gosti odbranu u trećoj četvrtini, međutim i dalje ne uspevaju da smanje razliku. Trenutno je 50:34, 5:28 do kraja deonice.

- Prvi minut po povratku sa odmora protekao je bez poena... A onda je Vladimir Micov poentirao za goste, ali potom i promašio dva slobodna bacanja, što je Boban Marjanović kaznio zakucavanjem! 48:32 na 7:00 do kraj treće četvrtine.

2/4 (29:10):

Izvor: MN PRESS

- Rezultat druge četvrtine je 29:10, za ukupnih 46:30. Sjajnu partiju pružio je Jaka Blažič u drugoj deonici. Za samo jedan minut inicirao je seriju 6:0 asistencijom Cirbesu za zakucavanje, potom ukradenom loptom i solo-prodom što je sam realizovao. Upisao je ukupno 10 poena, uz šut nepogrešiv šut za dva (5/5).  Priključili su mu se potom i Bobi Marjanović i kapiten Luka Mitrović, pa je Zvezda došla do velikih "plus 16" uoči odlaska na odmor.

Marjanović je u prvom poluvremenu ubacio 14 poena, a ima i čak pet defanzivnih skokova. Odličan je i Majk Cirbes sa šest poena. Markus Vilijams je ubacio pet poena, ali ima i čak pet asistencija!

Goste predvodi Pjetro Aradori sa osam poena (sve u prvom četvrtini), a prati ga Zoran Erceg sa sedam poena.

- Nova najveća prednost Zvezde je "plus 16" - 44:28 na 1:30 do poluvremena.

- Odličnu odbranu igrau domaći igrači. Galatasaraj nije iskoristio dva uzastopna napada, a na drugoj strani pogodili su Kalinić i kapiten Mitrović - 40:26.

- Prvi put u meču Zvezda ima dvocifrenu prednost. Zakucavanjem Bobija Marjanovića na 4.20 do kraja druge četvrtine crveno-beli su poveli 36:26!

- Uvodni minuti druge četvrtine pripali su Jaki Blažiču koji dominira u napadu crveno-belih, a Zvezda opet vodi - 31:23, 6:19 do poluvremena.

- Sjajno zakucavanje Majka Cirbesa na asistenciju Blažiča, a potom i Slovenac poentira na isti način posle ukradene lopte. Usledio je novi koš Blažiča, tako da je serijom 6:0 za samo jedan minut Zvezda opet u prednosti (25:20), 7:51 do kraja druge četvrtine.

1/4 (17:20):

Izvor: MN PRESS

- Rezultat prve četvrtine je 20:17 za goste. Crveno-beli su odlično počeli, ali su se igrači Galatasaraja raspucali drugom delu prve deonice meča. Pre svih Aradori koji je ubacio dve trojke (ukupno osam poena).

- 15:15 na 2:30 do kraja prve četvrtine. Posle tajm-auta usledila je serija gostiju za izjednačenje. Košem Aldemira prvi put u meču Galatasaraj je poveo (17:15), pa je Dejan Radonjić zatražio pauzu na 1:40 do kraja prve deonice.

- 13:8 vodi Zvezda, pre svega zahvajući sjajnom Bobanu Marjanoviću. Dominira i u odbrani i u napadu...

- 5. minut: Galatasaraj je prve peone upisao šutevima za tri, a posle Pocijusa precizan je bio i Erceg, ali je Vilijams uzvratio na isti način, a potom ponovo pogodio i Dženkins za 9:6 u korist crveno-belih. Za to vreme, pod košem domaćih dominira Boban Marjanović, koji je već upisao dve blokade.

- Počelo poenima Bobana Marjanovića, ali je Pocijus vratio "trojkom".

- Startna petorka Crvene zvezde Telekom: Dženkins, Mitrović, Vilijams, Kalinić, Marjanović.

- Meč sude Antonio Konte iz Španije i Grci Anastopulos i Panajotis.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC