• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujošević: Porođajne muke...

Autor mondo.rs

Trener Partizana posle poraza od Banvita je mogao samo da konstatuje probleme u svom timu, naglasivši da neće biti brzih rešenja. Kritike "dvanaestom igraču".

 Vujošević: Porođajne muke... Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Partizan se u meču drugog kola Evrokupa solidno držao do 24. minuta i zaostatka od tri poena, posle "minus devet" na poluvremenu.



Tri vezane greške - jedna nesmotrenost i dva loša dodavanja - omogućile su Banvitu da ekspresno napravi seriju od 7:0 i od tog trenutka je ekipa počela nezadrživo da tone.

Gosti su u poslednjoj četvrtini otišli na preko 20 poena razlike, tako da je uprkos vrlo dobrom debiju Milana Mačvana i velikoj borbenosti u većem delu utakmice, usledio novi ubedljiv poraz (61:77).

"Ovog momenta imamo određene limite i slabosti. Kada sam najavio da će sezona biti teška, nisam očekivao da će biti baš ovoliko teška, ali sam očekivao poraze", rekao je Duško Vujošević.

"Imamo problema u organizaciji igre. Video se Mačvanov doprinos, međutim, trebaće i njemu vremena da se uklopi, nauči kretnje... Uz to, igra u odbrani nije sasvim prilagođena njegovim kvalitetima na poziciji 'četvorke'".

On je dodao da je protivnicima već kristalno jasno u kakvoj situaciji se nalazi Partizan i da zato dolaze u Pionir sa dosta samopouzdanja i rešenosti da idu na pobedu.

Vujošević se potom zahvalio publici, koja je opet održala "čas ljubavi", pošto se pesma sa tribina čula i 20-30 minuta po završetku meča.

"Veliko hvala publici koja je bila tu. Apsolutno sam svestan da je upravo ta publika najveće bogatstvo koje Partizan ima ovog momenta. Mi ćemo raditi da uredimo tim, da se zna ko je prvi, ko trinaesti. Ne može dvanaesti igrač da uđe sa klupe i napravi tri vezane greške", osvrnuo se na slabu partiju Nemanje Bezbradice, koji je kažnjen prevremenim odlaskom u svlačionicu.

Strateg crno-belih još jednom je rekao da postoji potreba i želja za pojačanjem na poziciji plejmejkera, mada smatra da ekipa generalno ima problem u organizaciji igre, koji ne može da u celosti reši samo taj, novi igrač.

"Videćemo šta možemo na tržištu da 'zakačimo' od onog što nama treba. Gledaćemo da to bude što bolji igrač u odnosu na finansije, koji je spreman da se uklopi, da razigrava ekipu, da trpi greške ovih momaka. Nismo mi pali s neba, pa da smo tek sada shvatili da nam treba igrač koji probija prvu liniju odbrane".

Na pominjanje Danijela Juinga, novog "kandidata" za dolazak...

"Neka imena se provlače kroz medije i navijačke sajtove, verovatno iz najbolje moguće namere, ali nećemo birati pod pritiskom, ni iz inata. Moramo da razmišljamo tako. Dosta njih pratimo, razgovaramo... U ovom trenutku su u opticaju svi slobodni igrači na svetu".

Vujošević je trenutno stanje u timu nazvao "porođajnim mukama".

"Porođaj se iskomplikovao, ali nastavićemo da radimo još jače i nalazimo određena taktička rešenja maksimalno prilagođena kvalitetima ovog tima. Potrebno je vreme, ispunjeno kvalitetnim radom i dobrim vođenjem, da bismo napravili igrače poput ovih koji su nam odlazili".

"Porazima je sigurno narušeno samopouzdanje ekipe, ali gledaćemo da to promenimo već od subote (19.00) i Metalca. Opet uz neophodnu pomoć navijača".

Da se vratimo na početak ovog teksta i trenutke u kojima je utakmica počela da izmiče kontroli...

"Vezujemo greške, grešimo u seriji, ne radimo logične stvari... Međutim, očekujem da se postepeno vrati Milosavljević, da se Milutinov probudi, da počne da pruža veći doprinos. Sve je to uzročno-posledično. Sa jednim raspoloženim igračem i drugi bi postali bolji".

Strpljenje, strpljenje, strpljenje...

Sezona je tek počela i ima vremena da se stvari preokrenu. Sa neuigranim Mačvanom je to već izgledalo bolje, bar u prvih 15-20 minuta. Sa još nekim pojačanjem, logično je očekivati da bude još bolje, a kakvi će biti konačni dometi novog Partizana, ipak ne može da se predvidi. Daleko su mart, april, jun.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC