• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Crno-beli bez iluzija u Jerusalimu

Autor mondo.rs

Oslabljeni Partizan protiv Hapoela ima samo jedan zadatak - "da pruži maksimum". Najveća kvota na pobedu domaćih 1,04.

 Crno-beli bez iluzija u Jerusalimu Izvor: MN PRESS

Hapoel i Partizan letos su formirali timove na potpuno različite načine, ali su posle dva kola Evrokupa zajedno na dnu tabele E grupe.

Klub iz Jerusalima u pauzi je zadržao najbolje igrače i doveo pojačanja, u želji da prebrodi kvalifikacije za Evroligu, dok su crno-beli ostali bez gotovo svih igrača koji su nosili teret prethodne sezone, a nedostatak novca i blokada zbog "slučaja Klobučar" sprečili su ih da angažuju adekvatna pojačanja.

Partizan bi mogao da oformi koliko-toliko konkurentan tim za desetak dana, kada se Mačvan oporavi od povrede, Milosavljević vrati posle višemesečne pauze i kada (ako) angažuju američkog plejmejkera.

Do tada...

"U sadašnjem sastavu i momentu u kome se nalazimo, realno je da se utakmica izgubi", ponovio je Duško Vujošević i pred gostovanje u Jerusalimu (sreda, 18.30).

"Ova ekipa nije pravljena da po svaku cenu osvaja trofeje i titule, ali bez obzira na sastav, ima želju da pobedi svaki put kada izađe na parket. Tako će biti i protiv veoma dobre ekipe Hapoela".

Za Vujoševića i termin "pobediti" u ovoj situaciji nije samo ono što se podrazumeva u pravom značenju te reči.

"Idemo u Izrael sa željom da dobijemo, u smislu da damo najviše što možemo, da polako počnemo da prevazilazimo svoje limite..."

"Tražim da svaki trening i pripremu za utakmicu odradimo najbolje što možemo. Ako sa takvim radom nastavimo i kada se kompletiramo, jednog momenta ćemo dostići željeni nivo forme. Uslov je i da klub to koliko-toliko isprati sa finansijske strane".

Pomoćni trener Velimir Gašić analizirao je sastav, vrline i mane Hapoela, koji je propustio šansu za "brejk" protiv Banvita, a onda kod kuće doživeo nenadani poraz od Krasnjeg oktjabra.

"Neuspeh u kvalifikacijama za Evroligu se u izvesnoj meri odrazio na njihov start u Evrokupu, ali ne treba da ih posmatramo iz tog ugla. Mislim da će do kraja takmičenja sigurno biti u borbi za prolaz u Last 32 fazu".

Isto kao Banvit, Hapoel ima veliki broj američkih igrača, od kojih su trojica bila u timu i prošle sezone, a tu je i nekoliko domaćih reprezentativaca (Halperin, Elijahu, Janiv Grin...)

"Imaju mnogo izraženiji napadački, nego odbrambeni potencijal, ravnotežu spoljne i unutrašnje igre. Gotovo celu utakmicu drže na terenu po četvoricu igrača koji se odlično snalaze u 'pik' igri. Bekovi su im odlični u skoku, centar Džozef Džons je najdominantniji u 'post-ap' igri, ali to im donose i Elijahu i Donta Smit sa krilnih pozicija..."

Uzevši u obzir da Hapoel ima pravi domaći teren, zaključak je da Partizan nema gotovo nikakvih izgleda da napravi iznenađenje. To potvrđuje i "hendikep" od 17-18 poena, koji su odredile kladionice.

Kvota bez hendikepa (da će pobediti makar sa poenom razlike) na Hapoel kreće se od 1,01 do 1,04, a na Partizan od devet do čak 14.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC