• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan poražen u izraelskoj "kuhinji"!

Autor mondo.rs

Dervin Kičen 0,2 sekunde pre kraja doneo pobedu Hapoelu, koji je u finišu imao i blagonaklonost sudija.

 Partizan poražen u izraelskoj "kuhinji"! Izvor: MN PRESS

Hapoel Jerusalim - Partizan 82:79 (18:20, 24:26, 14:20, 26:13)!

Prvak Srbije ispraćen je na meč 3. kola Evrokupa kao totalni autsajder, neke evropske kladionice su za njegov poraz odredile najminimalniju moguću kvotu od 1,01, međutim, Bogdanović, Tepić, Murić i drugovi, sve su iznenadili odličnom igrom, a nadasve ubitačnim šutem za tri poena (na kraju su ipak "pali" ispod 50 odsto - 12/26).

Bio je Partizan na pragu senzacije, imao 56:66 na početku četvrte četvrtine i maksimalnih "plus 11" u 32. minutu (58:69), ali je onda stao i dozvolio Hapoelu da se vrati u život serijom od 9:0 - 67:69.

Četiri minuta pre kraja, sve je ponovo bilo otvoreno, a domaćina nisu slomile ni uzastopne trojke Bogdanovića i Murića za 73:77.

Partizan nije uspevao ništa da odbrani, da bi u poslednjem minutu, pri rezultatu 77:77, sudije u "50:50" situaciji odlučile da je Milenko Tepić izbio loptu u aut, a ne Lior Elijahu.

Zatim, drama. Brejsi Rajt promašuje trojku, Džons beleži ofanzivni skok, a Mihajlo Andrić po mišljenju sudija faulira Rajta, koji pogađa oba slobodna bacanja.

Đorđe Gagić 5,3 sekunde pre kraja zakucava za 79:79, na osmu asistenciju Tepića, ali arbitri u očajničkom prodoru Dervina Kičena kroz trojicu igrača Partizana vide faul Gagića...

Lopta koji trenutak kasnije prolazi kroz obruč, a na semaforu stoji da će se igrati još samo 0,2 sekunde. Američki plejmejker ubacuje i dodatno bacanje, za konačnih 82:79.

Loša odbrana, neki nesrećni promašaji u napadu - ruku na srce, bilo je pre toga i mnogo neverovatnih pogodaka - a onda i faktor domaćeg terena, ostavili su Partizan sa skorom 0-3 u E grupi, a Hapoelu darovali prvu pobedu...

Hapoel je sredinom prve četvrtine vodio 16:11, Murić i Tepić nisu mu dali da se značajnije "odlepi", a onda su na scenu trojkama stupili Luka Bogdanović (4/5) i Mihajlo Andrić (2/4).

Partizan je preokrenuo rezultat i njegova prednost je sa dva poena na kraju prve deonice rasla na šest, devet i konačno 10 poena, trojkom Bogdanovića iz ćoška, preko ruke - 22:32 (13. minut).

Razigrao se tada krilni centar domaćih Toni Gefni, usledila je serija od 9:0, koju je prekinuo mladi Vanja Marinković, da bi Andrić i Bogdanović novim pogocima spolja povisili na 33:40.

Hapoel je u finišu pretio izjednačenjem, ali su crno-beli sa dve dobre odbrane i kontrom Tepića sačuvali malu prednost - 42:46.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC