• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA: Big 3!

Autor mondo.rs

Kako funkcioniše Klivlendov trio? Ubacili su 61 od 67 poena ekipe u drugom poluvremenu. Tripl-dabl Džejmsa. Pogledajte sve detalje...

Lebron Džejms očajnički je želeo da se izvini navijačima Klivlenda zbog toga što je na emotivnom povratku u grad, na otvaranju sezone, odigrao utakmicu daleko ispod svog renomea.

Prethodne noći izvinio se sa tripl-dabl učinkom od 32 poena, 12 skokova i deset asistencija za pobedu Kavalirsa nad Nju Orleans Pelikansima od 118:111.

Džejms nije bio jedini koji je briljirao kod Kavsa. Kajri Irving ubacio je 27 od 32 poena u drugom poluvremenu, dok je Kevin Lav pogodio šest trojki za 22 poena.

Pelikansi su, zapravo, jedva stigli na utakmicu zbog kvara na avionu. Oni su doputovali u Klivlend u 3 noću, šest sati nakon što je bilo predviđeno.

"Zapravo, nije bilo toliko loše, jer smo imali internet u avionu, pa smo gledali utakmicu i pripremili se kao da smo bili u hali. Moglo je da bude i gore", rekao je trener Monti Vilijams.

Bila je to prva utakmica Klivlenda u svojoj dvorani još od 30. oktobra i otvaranja NBA sezone, kada je sve bilo u znako Džejmsovog povratka kući, posle četiri godine u Majamiju, ali on tada nije izdržao taj pritisak i, uz 5/15 iz igre i osam izgubljenih lopti, "predvodio" je Kavse u porazu od Njujork Kinsa.

Ovog puta nije bilo greške, najviše zahvaljujući novoj "Big 3" grupi: Džejms, Irving Lav.

Pelikansi su vodili pet razlike na poluvremenu, ali su onda u nastavku ova trojica igrača ubacila 61 od 67 poena za ekipu Dejvida Blata, pa je bilo teško očekivati da će jedan od favorita za titulu doživeti i drugi poraz u dve utakmice kod kuće.

"Dugovao sam vam ovu", napisao je posle utakmice Džejms na Twitteru.

Na drugoj strani, standardno, najbolji je bio Entoni Dejvis sa 27 poena i 14 skokova, a ovog puta istakao se i Rajan Anderson sa 32 poena, od čega 23 u prvom poluvremenu. Ovaj tandem bio je dovoljan za pobedu nad San Antonio Sparsima u noći između subote i nedelje, ali ne i Kavsima.

"Hej, taj broj 23 je bio dobar večeras. Lako je osloniti se na tog momka. Uzeo je utakmicu, razumeo trenutak", rekao je trener Blat, međutim, "King" kaže...

"Nisam još tamo gde je potrebno da budem. Postoji još par sitnica koje moram da uradim, ali osećam da sam na pravom putu i da sam napravio pomak".



REZULTATI:

Klivlend - Nju Orleans 118:111
/Džejms 32, 12 sk, 10 as - Anderson 32/

Indijana - Juta 97:86
/Hibert 29 - Hejvard 30/



Njujork - Atlanta 85:91
/Entoni 25, 7 as - Milsap 19/



Čikago - Detroit 102:91
/Rouz 24, 7 as - Smit 19/


L.A. Klipers - San Antonio 85:89
/Grifin 23 - Lenard 26/

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC