• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan razbio Levski u praznoj dvorani!

Autor mondo.rs

Crno-beli u Sofiji deklasirali prvaka Bugarske, nakon što su tribine ispražnjene zbog velikog incidenta u pauzi između prve i druge četvrtine.

Košarkaši Partizana ostvarili su daleko najubedljiviju pobedu ove sezone - treću uzastopnu - popravili skor u ABA ligi na 4-4 i ulili sebi dozu samopouzdanja pred niz teških utakmica na oba "fronta" (Lijetuvos Ritas, Cibona, Banvit, Crvena zvezda Telekom).

Levski - Partizan 66:98 (14:21, 16:19, 23:28, 13:30)!

Nažalost, meč 8. kola u Sofiji, ostaće u sećanju po incidentu bez presedana u regionalnoj košarkaškoj ligi, usled koga je došlo do prekida u trajanju od oko 40 minuta.

Dok su treneri davali igračima poslednja uputstva pred početak druge četvrtine, odjednom je nastao haos u Univerzitetskoj dvorani - navijači Levskog utrčali su u teren, željni tuče sa grupicom navijača Partizana, koju su primetili iza klupe crno-belih.

Partizan je do prekida, a i u nastavku utakmice, pokazao da je znatno bolji tim, premda treba istaći i da su Levskom nedostajala dvojica bitnih "šrafova", plejmejker Brendon Hit i krilo Zaharijev.

Bugarski tim se borio koliko je mogao i do sredine trećeg perioda odbijao da se preda prilično raspoloženim crno-belima.

Nekoliko puta se domaćin vraćao iz dvocifrenog zaostatka, ali trojka Mihajla Andrića za 47:54 u 26. minutu bila je momenat od koga je apsolutno sve išlo na "vodenicu" ekipe Duška Vujoševića.

Partizan je završavao napad za napadom kvalitetnim rešenjima, prepoznajući "mismečeve", pronalazeći otvorenog šutera ili lepim kombinacijama u reketu, a u tim trenucima prednjačili su Milenko Tepić, Milan Mačvan i Andreja Milutinović.

STATISTIKA


LEVSKI: Pavlin Ivanov 20 (6izg), Angelov 9, Varbanov 8, Dimitrov 8, Đuroski 6, Marinov 5 (4sk, 8as, 4izg), Pupović 5, Pavel Ivanov 5.

PARTIZAN: Milutinov 21 (10sk, 7 ofanzivnih), Gagić 20 (5sk), Murić 13 (7sk, 3as, 4ukr, 4izg), Milutinović 10 (5as, 3ukr), Tepić 9 (5sk, 3as), Mačvan 8 (5sk, 5as), Šalić 4, Andrić 3 (2sk, 2as, 2ukr), Marinković 3, Bogdanović 3, Bezbradica 2, Dalo 2.

Mačvan je trojkom odveo prvaka Srbije na "plus 15" (51:66), da bi Milutinović početkom poslednje četvrtine vezao trojku od tablu i odmah zatim ukradenu loptu i zakucavanje - 55:73.

Košarkaši Levskog pali su i na psihološkom i na fizičkom planu, što su crno-beli iskoristili da iz atraktivnih kontri "zatrpaju" njihov koš i najčešće poenima raspoloženog Đorđa Gagića steknu rekordnih 57:90 u 37. minutu.

Dok je utakmica još bila koliko-toliko neizvesna, u timu Partizana dominirao je Nikola Milutinov, dok je na drugoj strani odgovornost preuzimao talentovani "plej" Pavlin Ivanov.

Ivanov je ubacio tri trojke zaredom i svojom serijom od 9:0 uhvatio priključak (41:45), nakon vođstva crno-belih od 13 razlike početkom treće četvrtine. U tim trenucima promašivao je i grešio mladi Vanja Marinković, junak Partizanovih pobeda u prethodna dva meča.

Kao što je i najavio trener Vujošević, dešavaće se 17-godišnjem beku i ovakvi dani, ali nema dileme da je ovaj junior ekspresno zaslužio respekt i navijača i protivničkih timova, koji će mu u budućnosti poklanjati sve više pažnje.

Partizan je već u četvrtom minutu otišao na "plus osam" (2:10), Levski je za kratko vreme realizovao tri kontre i izjednačio na 11:11, ali je gost reagovao čvrstom odbranom, a na drugoj strani koševima Eda Murića i Gagića stekao sedam poena prednosti - 14:21.

U drugoj četvrtini ništa naročito se nije promenilo. Milutinov je dominirao u ofanzivnom skoku, odbrana crno-belih funkcionisala je odlično i iz nje su postizani laki poeni.

Crno-beli su takođe bili nedovoljno pažljivi sa loptom u rukama, čime su Levskom davali šansu da trči u kontre i hvata priključak. Ipak, domaćin nije imao kvalitet da konstantno igra u visokom ritmu, pa se Partizan sa 22:27 u 14. minutu, bez mnogo poteškoća "odlepio" na 24:37, dva minuta kasnije.

Rezultat na poluvremenu bio je 30:40.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC