• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radonjić: Ne može uvek idealno

Autor mondo.rs

"Sezona traje godinu dana. Biće poraza, biće lošijih igara", opominje trener Zvezde posle pobede svog tima nad Krkom, ostvarene u velikoj borbi. Upozorio je na velike izazove koji čekaju crveno-bele.

 Radonjić: Ne može uvek idealno Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Košarkaši Krke još jednom su ove sezone dokazali da mogu mnogo i da mogu da se bore sa najboljima na Jadranu. U hali Pionir namučili su Crvenu zvezdu Telekom, ali ipak otišli kući bez bodova.

Na čelu sa Jakom Blažičem, srpski vicešampion našao je način da se uspešno izbori sa slovenačkim prvakom i da reši pitanje pobednika pre završnice. Krka je u 34. minutu vodila 63:61, ali su crveno-beli reagovali i serijom 14:1, četiri minuta pre kraja, stvorili dovoljnu prednost za mirnu završnicu.

Vođstvo 22:7 krajem prve četvrtine uspavalo je košarkaše Zvezde, pa su dozvolili igračima Krke da se već do poluvremena vrate u igru, na čelu sa Malkom Armstedom. Međutim, uprkos oscilacijama, našli su način da ostvare još jedan, osmi uzastopni trijumf na startu ABA lige.

"Početak meča kao da je ulio preveliku dozu samopouzdanja. Bilo je odlično do momenta kada smo dobro čuvali Armsteda. U drugoj četvrtini je bila izuzetno loša odbrana (31 primljen poen). Kasnije, morali smo da se vratimo osnovnim principima. Imali smo i kvalitetniji napad, a na kraju smo ispunili cilj, a to je osvajanje bodova", rekao je posle utakmice trener crveno-belih Dejan Radonjić.

On je podsetio na svoje izjave u najavi utakmice.

"Pred meč sam govorio da je Krka iskusna i kvalitetna ekipa. Igra najbolje protiv najboljih ekipa u ligi. Potrebno je bilo da odigramo mnogo organizovanije. Najbitnije smo odradili. Pokušaćemo sada da se odmorimo, a u narednim danima pravimo pripreme za naredne mečeve", dodao je Radonjić.

Pred crveno-belima je naporan raspored. U narednih 20 dana igraće protiv Galatasaraja u Istanbulu, Cedevite u Zagrebu, Neptunasa u Kombank areni, Partizana, Valensije u Španiji...

"Najbitnije je da budemo kvalitetni i da iz ovog perioda izađemo bez opterećenja. Raspored je takav da će biti veliko zadovoljstvo ako posle serije teških utakmica budemo bez rezultata koji bi mogao da nas košta u nastavku sezone".

U svetlu toga, još jednom se osvrnuo i na utakmicu protiv Krke.

"Naš respekt prema Krki je bio na nivou. Pokazala je kvalitet, a mi smo imali dobar pristup. Ono što bi trebalo konstatovati je da sezona traje godinu dana. Ne može se u svakom meču biti idealan. Biće poraza i lošijih igara. To bi trebalo prihvatiti i kao realnost, a ne bi trebalo odmah ići u kritike, koje mogu da budu kontraproduktivne. Utakmice igramo na svaka tri dana, a mislim da je dobro da iz ovakvih mečeva izađemo trijumfalno i da odmah razmišljamo o sledećoj utakmici, a to je meč sa Galatasarajem", podvukao je Radonjić.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC