• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Markus Vilijams: Njihovi problemi - njihova stvar

Autor mondo.rs

Plejmejker Crvene zvezde Telekom ne obazire se previše na situaciju u Galatasaraju pred meč u Istanbulu. "To ne može da utiče na našu igru", objašnjava.

 Markus Vilijams: Njihovi problemi - njihova stvar Izvor: MONDO/ Milutin Vujičić

Izvor: MONDO/ Milutin Vujičić

Svakodnevno se može pisati o problemima sa kojima se suočava Galatasaraj ove sezone. pa i pred duel protiv Crvene zvezde (petak, 19.00 časova).

U moru loših vesti, tim Ergina Atamana ipak je uspeo da na svom terenu ostvari maksimalni skor, sa dve pobede u Evroligi (Valensija, Neptunas) i četiri u domaćem prvenstvu (jednu i nad Efesom).

Ove nedelje, u Istanbulu gostuje Crvena zvezda Telekom, koja je u prvom delu uvodne faze Evrolige ostvarila pobedu više od Galate. Jednu i u međusobnom duelu, u prvom kolu.

Markus Vilijams, predvodnik i kreator igre vicešampiona Srbije, istakao je pred put u Tursku da bi njegovi saigrači trebalo da budu fokusirani samo na svoje zadatke, a ne na probleme Galatasaraja.

"Ovo je jako značajna utakmica i svi to znamo. Nije odlučujući meč, ali bi bilo sjajno da pobedimo i da onda to isto uradimo protiv Cedevite u Zagrebu, u ponedeljak... Ipak, fokus nam je samo na meču sa Galatasarajem", rekao je Amerikanac za klupski sajt.

Vilijams ove sezone igra u odličnoj formi. Trenutno je peti asistent Evrolige, sa po 6,2 asistencije u proseku.

"Možda me mladi saigrači podmlađuju, pa kao da i ja imam manje godina. Imamo definitivno sjajnu grupu momaka. Igramo dobro, sa puno kontranapada, uz sjajnu odbranu, a uspevamo i da se zabavljamo kada smo na terenu", objasnio je.

Dobro je upoznat sa činjenicom da u petak neće nastupiti trojica igrača Galate koji su igrali u Beogradu (otpušteni Nolan Smit, povređeni Vladimir Micov i Martinas Pocijus).

"Znamo da su oslabljeni, da im nedostaju neki igrači, ali to ne može da utiče na način na koji ćemo da igramo. Moramo da budemo brzi i čvrsti. Naša odbrana mora da bude na nivou. Ne smemo da budemo fokusirani na to šta Galatasaraj ima ili nema, već da igramo svoju igru".

"To što su oslabljeni može da im šteti, ali i da im pomogne. Neki od igrača koji nisu igrali sigurno će tražiti priliku da se dokažu. Na ovakvim, velikim utakmicama igrači prave ime. Biće dobro ako budemo ostvarili ono što od nas traži trener", izjavio je Vilijams.

Crveno-beli su stigli na aerodrom Ataturk u četvrtak, malo posle podneva. Prvi trening u Istanbulu održaće u terminu odigravanja utakmice, kao i u petak ujutro, kada će provesti na parketu oko sat vremena. Sa ekipom u Turskoj nije povređeni Stefan Jović, pred kojim je višenedeljna pauza zbog problema sa skočnim zglobom.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC