• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ludnica u Litvaniji: Ertel junak, pa tragičar!

Autor mondo.rs

Neptunas je u utakmici koju je teško objasniti uspeo da pobedi Laboral Kuću uprkos neverovatnoj predstavi Tomasa Ertela.

 Ludnica u Litvaniji: Ertel junak, pa tragičar! Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

U jednoj od bizarnijih završnica ove sezone u Evroligi, koju je rečima teško opisati, košarkaši Neptunasa uspeli su da pronađu put do pobede nad Laboral Kućom, u Zvezdinoj grupi.

Na kraju, posle mnogo preokreta i malo rezona - 80:79 (20:15, 21:18, 20:21, 19:25), tako da Litvanci sa tri pobede kod kuće imaju skor 3-3, a Španci ostaju na 2-4.

Neptunas je u trećoj četvrtini (53:35) imao i 18 poena prednosti, međutim tada je Francuz iz redova španskog tima, Tomas Ertel, jednostavno odbio da se preda i odigrao neverovatnu simultanku, ali je od junaka na kraju postao tragičar.

Ertel je ubacio 31 poen do poslednja četiri napada svog tima, trojke je šutirao 8/9, ali je onda ostao bez goriva, promašio ulaz, trojku, zicer posle katastrofalne greške košarkaša Neptunasa na 78:77 (27 sekundi pre kraja) i, konačno, njegova duga dvojka posle "krosovera" u igri 1 na 1, za pobedu, ostala je na obruču - 80:79!



Ipak, Ertelova partija jedna je od najdominantijih ove sezone u Evropi: indeks uspešnosti 36, 31 poen, 2/5 za dva, 8/10 za tri, 3/3 za jedan, tri skoka, dve ukradene, pet asistencija, tri faula nad njim. Do poslednjih trenutaka utakmice, gde je Laboral imao šansu samo zahvaljujući njemu, Ertel je imao samo jedan promašaj za tri poena, bez promašaja za dva i jedan.

Daleko od toga da je on kriv za četvrti poraz ekipe za koju su ovog četvrtka uveče debitovali novi košarkaši, Saša Vujačić (2 poena, 1/9 iz igre) i Mirza Begić (8 poena, 3/5 iz igre), kao i trener Ivan Navaro, privremeni naslednik Marka Krespija, smenjenog pre sedam dana posle poraza od Crvene zvezde u Vitoriji.

Očajno veče imao je bivši košarkaš Partizana Davis Bertans, koji je šutirao 1/10 za tri poena, pa ga trener nije vraćao u igru od sredine treće četvrtine, kada je doduše nikad predvidljivi Neptunas (kako li se uopšte igra odbrana protiv njih?) imao 18 razlike...

Neptunas je poveo igru i imao 18:10, međutim tada su Ertel i Vujačić vratili na 24:24. To je, ispostavilo se, bio početak neverovatne serije Litvanaca, koji su se zaustavili tek sredinom treće četvrtine, pri već pomenutom rezultatu 53:35. Briljirali su u tim trenucima Mustafa Šakur (završio sa 16 poena) i Dejvidas Gajlijus (završio sa 12 poena i pet skokova).

Kada je verna publika u Klajpedi pomislila da je protivnik slomljen, "dogodio" se Ertel, ali domaći košarkaši nisu paničili sve do poslednjih 60 sekundi. Ertel je dao vazduha gostima (55:52), ali su poenima Mindaugasa Giržijunasa plavi stekli 61:54 na kraju treće i velikih 66:54 na početku četvrte četvrtine.

Ali, tada trojka Ertela, pa dvojke Fabijena Kozera i Begića, pa još jedna trojka Ertela i asistencija za kontru u kojoj je Fernando San Emeterio bio nesportski zaustavljen... Sve u svemu Španci su stigli na 68:68 i to je bio uvod u dramu, u kojoj su Mustafa i Donatas Zavackas dali Neptunasu ulogu lidera (73:68).

S jedne strane Ertel, s druge Mustafa i Simas Galdikas, uveli su meč u poslednji minut pri rezultatu 75:75, a onda serija neobjašnjivih stvari, pre svega situacija kada je pri vođstvu Neptunasa od 78:77, 27 sekundi pre kraja, lopta iz auta ubačena tako da je pogodila obruč ispod koša Neptunasa, Ertel je tada promašio zicer, ali je stvari popravio Kim Tili za 78:79.

Laboral je tada sve svoje boljke iskazao u rekordno kratkom roku. Galdaikis je pogodio koš za osam sekundi, bez da se potrudio svojski, za 80:79, posle čega je Ertel trošio vreme, igrao 1 na 1 i - promašio. Zamalo... Lopta je pogodila u prvi obruč, tablu, ponovo u obruč i izašla napolje...

Izvor: MONDO

REZULTATI 6. KOLA:

U četvrtak

Neptunas - Laboral Kuća 80:79

Olimpijakos - Valensija 77:76


U petak

Galatasaraj - Zvezda 19.00

TABELA: Olimpijakos 6-0, Crvena zvezda Telekom 3-2, Neptunas 3-3, Galatasaraj 2-3, Laboral Kuća 2-4, Valensija 1-5.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC