• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA: Vest je to da su Bulsi kompletni!

Autor mondo.rs

Košarkaši Čikago Bulsa, bili kompletni ili ne, muče se kod kuće ove sezone (2-3), ali su uz Hjuston Roketse najnezgodniji gost u sezoni.

Bulsi su zdravi i kompletni, posle "sto godina"!

Sedmu pobedu nad devet gostovanja, sa oporavljenima Pau Gasolom i Derikom Rouzom, "bikovi" su zabeležili u Solt Lejk Sitiju, protiv kompaktne, ali neiskusne Jute Džez - 95:97, uz promašen šut Gordona Hejvarda za pobedu, uz zvuk sirene.

Juta je koševima Enesa Kantera ušla u poslednji minut sa prednošću, ali su onda plej Trej Burk i Kanter odigrali loš "pik-en-pop" na liniji 6,75, što su Bulsi kaznili poenima iz kontre preko Majka Danlivija, da bi potom "džezeri" promašili šut za dva (Derik Fejvors) i tri poena (Hejvard).

Izlaskom sa liste povređenih, Gasol (23) i Rouz (18) doneli su zajedno 41 poen ekipi Tima Tibodoa, s tim da je španski centar sjajno veče upotpunio sa devet skokova, četiri asistencije, tri ukradene lopte i dve blokade.

Kada su kompletni, Bulsi deluju kao tim koji bi mogao da napravi nešto na Istoku ove godine, sa jednim velikim "ali", a znate na šta se to odnosi...

"U fazi smo učenja... Kada nam dođe tim kao što su oni, moramo da naučimo kako da ih zadržimo dole. Moramo da naučimo strategiju s kojom ćemo izaći na parket i da uvežbamo način da dođemo do otvorenih šuteva. Ali, ako ništa drugo, naša odbrana mora da bude uvek tu. To je nešto na čemu i dalje radimo...", rekao je Rouz, koji je od oporavka od povreda, zbog kojih nije igrao dve sezone i dalje "faktor isk" ne samo u Bulsima, diviziji Central i konferenciji Istok, već i u celoj ligi.



Do 18 poena došao je uz 50 odsto šuta iz igre i četiri izgubljene lopte, što nije toliko loše s obzirom da je kontinuitet za njega misaona imenica. Pre puta u Solt Lejk Siti nije igrao četiri utakmice.

Džimi Batler ubacio je 25 poena, za devetu pobedu Bulsa nad Jutom u poslednjih 12 mečeva. Juta je gubila 21 poen razlike u drugoj četvrtini, ali je ekipa tada zbila redove i stigla do 80:79 košem Trevora Bukera, na početku četvrte deonice.

Od tada se igrao koš za koš, sve do poslednje sirene. Fejvors je utakmicu završio sa 23 poena i 15 skokova, Burk sa 18 poena i deset asistencija, Kanter sa 19 poena, dok je slaba karika bio Hejvard sa šest poena. Na kraju, morao je da se "digne" za pobedu i - promašio je.

Zadovoljan onim što je njegov tim ostvario, trener Čikaga Tibodo podsetio je da startnu petorku gotovo da nije imao u isto vreme na rasplaganju ni na treninzima.

"Još smo hrapavi... Teško je da se stvori hemija unutar ekipe, ako momci ne igraju zajedno, ako ne treniraju, ako ne provode vreme jedan pored drugog. Računajući čak i predsezonu, toga nije bilo dovoljno za sada, tako da mi moramo i da igramo i da gradimo duh u isto vreme", rekao je Tibodo.

Čikago je tradicionalno uspešna ekipa na gostovanjima. Pored 7-2 ove sezone, oni mogu da se pohvale da imaju pozitivan skor na gostovanjima već četiri godine zaredom. U noći između utorka i srede, Bulsi će već biti u Koloradu, gde će igrati protiv Denver Nagetsa. Biće im to deseta utakmica van "Junajted centra" od starta sezone, dok su u svom gradu odigrali pet.

To je NBA...



REZULTATI:

Šarlot - L. A. Klipers 92:113
/Zeler 17 - Grifin 22, 16 sk, Pol 22, 15 as/

Klivlend - Orlando 106:74
/Džejms 29, 11 as - Olapido 22/

Filadelfija - Portland 104:114
/Karter-Vilijams 24, 7 sk - Olrdidž 33, 11 sk/

Toronto - Finiks 104:100
/Valančijunas 27, 11 sk - Bledšo 25, 6 as/

Hjuston - Njujork 91:86
/Harden 36, 6 as - Entoni 14/

Dalas - Indijana 100:111
/Elis 24, 6 as - Sloun 29/

Juta - Čikago 95:97
/Fejvors 21, 15 as - Batler 25/

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC