• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Oprez: Partizanu poseban tretman u Turskoj

Autor mondo.rs

Crno-beli otputovali na gostovanje Banvitu (sreda, 18.00), a Turci im za tri dana boravka u njihovoj zemlji dodelili specijalno obezbeđenje.

 Oprez: Partizanu poseban tretman u Turskoj Izvor: MONDO/Dragana Todorović

Izvor: MN PRESS

Odnosi Srbije i Turske, posebno u sportskom delu, došli su do kritične tačke nakon ubistva dvadesetpetogodišnjeg Marka Ivkovića u Istanbulu, uoči utakmice Galatasaraj - Crvena zvezda Telekom.

U Srbiji, razumljivo, vlada ogorčenost, dok u Turskoj jedan broj ekstremnih navijača nije pokazao ni trunku kajanja zbog zločina, čak su na društvenim mrežama prethodnih dana istaknute nove pretnje, upućene između ostalih i Grobarima.

Zato su tamošnje vlasti odlučile da tokom gostovanja košarkaša Partizana ništa ne prepuste slučaju.

Crno-bela ekspedicija poletela je sa aerodroma "Nikola Tesla" u utorak u 13 časova, a počev od sletanja na istanbulski "Ataturk" uživaće specijalnu zaštitu, u skladu sa bezbednosnom procenom turske policije.

Igračima i stručnom štabu predstoji još jedna etapa puta, od Istanbula do Bandirme, lučkog grada u Mramornom moru, do koga se stiže trajektom.

Trener Partizana Duško Vujošević najavio je da srpski prvak neće davati nikakvog povoda za incidente i da "ide u Tursku da širi prijateljstvo", u skladu sa izvornom misijom sporta.

Banvit sa Lijetuvos Ritasom (5-1) deli prvo i drugo mesto na tabeli E grupe, dok je Partizan sa Hapoelom iz Jerusalima na dnu i ima skor 1-5. Krasnji oktjabr i Asesoft nalaze se u sredini, sa polovičnim učinkom (3-3).

Izvor: MONDO/Dragana Todorović

U Last 32 fazu plasiraće se četiri najbolje ekipe. Treba istaći da bi crno-beli i u slučaju (očekivanog) poraza od Banvita zadržali šanse za prolaz, s tim da bi morali da dobiju naredne dve, a možda i sve tri preostale utakmice.

Hapoel i Krasnji oktjabr gostuju u Pioniru u okviru osmog, odnosno devetog kola, a Mačvan i drugovi za kraj će gostovati Asesoftu u Rumuniji.

Preostali parovi sedmog kola su Krasnji oktjabr - Hapoel (17.30) i Lijetuvos - Asesoft (18.00).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC