• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pero Antić: Zvezdo, vidimo se u junu, u finalu

Autor mondo.rs

Jedini igrač iz Makedonije koji je igrao u NBA ligi za "Glas Amerike" pričao o životu u SAD, NBA ligi i svom bivšem klubu sa Malog Kalemegdana.

Pero Antić je prošlog leta potpisao ugovor sa Atlanta Hoksima i tako postao prvi Makedonac koji je zaigrao u NBA ligi.

Prema sopstvenom priznanju posle "probijanja leda" prošle sezone, sada mu je mnogo lakše.

EVROPA - AMERIKA KAO NEBO I ZEMLJA

Pero Antić još ne razmišlja šta će biti nakon završetka ove sezone, kada mu istekne ugovor. Tvrdi da je najvažnije da se ne povredi, a o tome da li će ostati u SAD ili se vratiti u Evropu trenutno se ne opterećuje i kaže da se time bave njegovi menadžeri. "Sviđa mi se i ovde i u Evropi. Ovde mi malo nedostaje porodica, pretežno sam sam. Sin mi ide u školu u Makedoniji, i nedostaje mi to što ne učestvujem u njihovom razvoju, što nisam sa njima svakog dana. Jedino bih se vratio u Evropu zbog toga. Inače, ovo ovde je profesionalizam na sasvim drugom nivou nego u Evropi".

"Ova druga sezona je, da tako kažem, med i mleko, uživam, spremam se, znam šta mi treba fizički da se nosim sa svim ovim atletama u NBA ligi…Treniram individualno mnogo više, imam svoje minute, u rotaciji sam, dobijem po 16-17 minuta i pokušavam da ih iskoristim maksimalno", rekao je u intervjuu za "Glas Amerike" Antić.

On je rekao da Hoksi imaju ambicije da se i ove godine dokopaju plej-ofa.

"Atlanta je osam godina uzastopno igrala u plej-ofu i želimo da nastavimo taj niz, ali meni je lično tokom karijere uvek bio plan da napravim korak više nego u prethodnoj sezoni. Tako da se nadam da ćemo proći prvu rundu, pa da izguramo koliko možemo dalje".

Kapiten makedonske reprezentacije rekao je i da prati svoj bivši klub, Crvenu zvezdu, za koju je nastupao od 2005. do 2007. godine.

"Pratim Zvezdu, odlični su, nadam se da će tako da nastave… Dejan Radonjić je napravio neviđen tim, sa igračima koji uživaju da igraju zajedno. Bobi Marjanović ima fenomenalnu sezonu, 'pogodili' su Amerikance, tako da vidimo se u junu... u finalu, kad osvojimo...", rekao je Antić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC