• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vilijams o dalekoj trojci i "međunarodnom pozivu"

Autor mondo.rs

Plejmejker Zvezde objasnio šta je gestikulirao posle koša "sa pola terena", uz zvuk sirene.

Potez po kome će prvi ovosezonski derbi ostati upamćen je definitivno daleka trojka Markusa Vilijamsa, na isteku prvog poluvremena.

Američki plejmejker pogodio je sa skoro polovine terena, uz zvuk sirene na isteku prvog poluvremena. Potom je potezom ruke gestikulirao telefonski poziv.

Posle utakmice, objasnio je novinarima šta je značio taj gest.

"Išao sam na univerzitet Konektitat sa Keronom Batlerom (igrač Detroita, ex Oklahoma, Milvoki, Klipersi, Dalas, Lejkersi...) i to sam od njega naučio. Svaki put kada pogodi da znak za 'međunarodni poziv'. To sam uradio radi zabave ", objasnio je Vilijams.

Setio se i kako je postigao koš:

"Driblao sam, ali sve vreme gledao sat i pratio koliko blizu mogu da priđem bez njegovog prilaska. Povlačio se, podigao sam glavu, video da je ostalo manje od sekunde i podigao se na šut".

Plejmejker Zvezde se u tom trenutku dobro zabavio, ali u ostatku utakmice nije igrao na svom nivou. Ubacio je šest poena, sakupio pet asistencija, ali i promašivao trojke (1/7). Često i u seriji.

"Nisam bio nervozan, predugo igram košarku da bih bio nervizan, samo previše uzbuđen. Mogao bih da pričam o detaljima, ali neću o tome. Znao sam za rivalitet. Brzao sam stvari, promašivao sam šuteve koje obično ubacujem, ali dobro. Sve u svemu bila je to dobra utakmica za nas i najvažnije je da smo ostvarili još jednu pobedu", rekao je Amerikanac.

"Cilj je bio da četiri važne utakmice (Galatasaraj, Cedevita, Neptunas, Partizan) završimo sa više od 50 odsto uspešnosti. To je ono što smo hteli i uspeli smo. Trener nas je pripremio, rekao je da će biti dobro", dodao je.

Kada mu nije išlo, odgovornost je preuzeo Čarls Dženkins i odlično ga odmenio. Ubacio je 13 poena i imao najbolji indeks u ekipi (18) posle Bobana Marjanovića (21).

Opravdao je slabu igru svog saigrača.

"Možda nije igrao kako se očekivalo, ali i on je čovek i to se događa. Dok sam ja prolazio kroz težak period, on je bio tu da pomogne. Podržavao me je, govorio mi da ne brinem i siguran sam da će biti OK. Biće još derbija do kraja", rekao je Dženkins.

Zvezdin američki starosedelac odigrao je više od deset derbija. Ipak, i dalje emotivno reaguje i slavi svoje koševe "kao golove".

"Osećam se već kao Srbin. Igrao sam mnogo derbija pred publikom i još mi je u mislima utakmica protiv Budeljnika, kada sam se navikao i naučio da se izborim za tim stvarima. Navijači mogu da vas nateraju dve stvari - ili da budete bolji ili da budete nešto što niste", objasnio je Dženkins.

"Srećom, treneri su uvek tu da me vrate na zemlju ako poletim. Trener mi je rekao da igram agresivno, da napadam, da dodajem ako mi ne ide... Raste mi samopuzdanje, što se naravno ne događa kada promašujete. Tu su i navijači da podrže i to je dobro imati", dodao je Dženkins.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC