• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Veče Gorana Dragića i gluposti Bulsa

Autor mondo.rs

Proteklu noć NBA lige obeležili su plejmejker Sansa sa 34 poena u pobedi nad Indijanom (116:99) i faul Kirka Hajnriha kojim je svojim Bulsima oduzeo pobedu nad Dalasom (129:132)

Kada su i Goran Dragić i Erik Bledso u elementu, rastrčane Sanse je teško zaustaviti. Ta odavno poznata činjenica potvrđena je i u noći između utorka i srede.

Finiks je u svojoj hali pobedio Indijanu 116:99, prelomivši meč u sjajno odigranoj četvrtoj četvrtini (33:20). Dragić je ubacio 34 poena, uz šut za tri 5/6, pet skokova i tri asistencije, a Bledso 27, sakupivši i sedam asistencija.

"Njih dvojica imaju neverovatnu brzinu. Ako ne vodite računa, istrčaće 38 kontri protiv vaše ekipe. To se večeras i dogodilo", rekao je trener Indijane Frenk Fogel.

FINIKS - INDIJANA 116:99 (26:28, 28:28, 29:23, 33:20)

I zaista, u odsustvu povređenog Ajzee Tomasa, dvojac Dragić - Bledso šutirao je iz igre 22/35. Reprezentativac Slovenije ubacio je u prvom poluvremenu 22 poena, a "Mini Lebron" 21 u drugom.



U poraženoj ekipi najviše se istakao Si-Džej Majls sa 17 poena, iako je Roj Hibert okončao meč sa "dabl-dabl" učinkom od 15 poena i 10 skokova.

Finiks se trijumfom trgao posle poraza od Denvera i Orlanda, pa će naredni izazov - gostovanje Dalasu u petak - dočekati sa skorom 11-8. Sansima neće biti lako u Teksasu, gde će ih dočekati ekipa koja nikada ne odustaje i koja je minule noći slavila u Čikagu posle dva produžetka!

ČIKAGO - DALAS 129:132 (26:25, 21:34, 27:21, 34:28, 21:24)

Monta Elis šutirao je čak 35 puta i ubacio 38 poena, najviše u gostujućem timu. Dirk Novicki zabeležio je 22, Čendler Parsons 24, a Devin Haris 20.

"Elisove brojke bile su malo neobične, ali uvek kada nam je bio potreban važan šut ili važna akcija - pogađao je", rekao je trener Mavsa Rik Karlajl. Njegov tim izborio je produžetak Elisovim poenima sa slobodnih bacanja - 1,2 sekunde pre kraja četvrte četvrtine.

Jedinu trojku - najvažniji koš - ubacio je u drugom produžetku, zadavši tako Bulsima završni udarac. Trener Čikaga Tom Tibodo preuzeo je odgovornost za nespretan faul kojim je Elis zaustavljen na kraju poslednje deonice.

Kirk Hajnrih planirano je faulirao rivala u trenutku u kojem Mavsi nisu imali tajm-aut na raspolaganju, ali ne na pravom mestu - pri šutu za tri, pri vođstvu Čikaga 108:105!



"Ja sam kriv za faul. Nisam potpuno jasno rekao gde hoću da ga fauliramo. Cilj je bio da to bue na njihovoj polovini, a postane zaista nezgodno kada vam igrač utrči u zonu šuta, direktno naspram vas", rekao je Tibodo posle utakmice.

Elis je na crti ostao miran, a Derik Rouz (18 p, 10 sk, 5 as) nije uspeo da za 1,2 sekunde pogodi. Njegov šut za tri ostao je između obruča i table. Bulsima za ispravku Hajnrihove gluposti nije pomoglo ni to što je Pau Gasol ubacio 29 poena, uz 14 skokova.

"Jedna od najtežih stvari u košarci je da stanete tamo i da pogodite tri uzastopna bacanja. Praktično je utakmica bila na toj crti i nije bilo vremena", objasnio je Rik Karlajl.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC