• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radonjić o Top 16: Ne zaboravimo prošlu godinu

Autor mondo.rs

Trener Crvene zvezde Telekom opominje pred put u Valensiju: "Ni pet pobeda nam 2013. ne bi bilo dovoljno za plasman".

 Radonjić o Top 16: Ne zaboravimo prošlu godinu Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Posle naporne i uspešne nedelje, okončane pobedama u dva ABA derbija i u 7. kolu Evrolige, košarkaši Zvezde u sredu ponovo kreću na put.

"IZGUBILI SMO VELIKOG TRENERA"

KK Zvezda i Dejan Radonjić izrazili su saučešće porodici preminulog Ace Petrovića, bivšeg trenera crveno-belih. "Saučešće porodici Ace Petrovića, košarka i Zvezda izgubili su velikog trenera", rekao je Radonjić.

U Valensiji će u petak od 21 čas igrati meč protiv istoimenog domaćina.

"Važan, ali ne i odlučujući meč"
, insistira trener crveno-belih Dejan Radonjić.

Srpski predstavnik u Evroligi dočekuje ovaj susret sa skorom 4-3, na drugom mestu tabele Grupe D. Valensija je poslednja, sa dve pobede i pet poraza, ali i jos živom verom u plasman.

Zvezda je u značajno boljoj situaciji od narednog rivala, mada Radonjić još ne pristaje na slične ocene i definitivne prognoze.

JOVIĆ NE IGRA

"Jović će putovati sa nama, ali nije spreman. I da je u boljoj situaciji ne bismo smeli da rizikujemo. Pokušaćemo da ga u narednim treninzima stavimo u funkciju, ali trenutno nije u planovima. Videćemo da li će biti protiv Metalca, u ponedeljak", rekao je Radonjić.

"Kao što smo rekli i pre i posle Neptunasa, situacija nije rešena. To ne kažem samo zbog pobede Laboral Kuće nad Valensijom, koja se na neki način može posmatrati i kao 'brejk'. I dalje svako kolo može da donese novu situaciju i promene", ocenio je trener Zvezde u hali Pionir.

S tim u vezi, podsetio je na prošlu sezonu.

"Trebalo bi biti obazriv. Sa četiri pobede smo prošle godine otišli u Evrokup, a ispostavilo se sa bismo bili ispod crte i sa pobedom nad Makabijem. Ni pet pobeda nam tada ne bi bilo dovoljno".

Zaključio je...

"Potrebno je da odigramo kvalitetno da napravimo pobedu. Ima matematika, ali ovo nije matematika. Neće još odlučiti ni pobeda, ni poraz u sledećoj utakmici Očekuje nas težak meč".

Trener Zvezde govorio je i o kvalitetu Valensije.

SJAJAN NIZ U ŠPANIJI

Pod Radonjićevim vođstvom, Zvezda nije izgubila u Španiji (Bilbao, Kahasol, dva puta Laboral Kuća). "Da me ne podsetite pitanjima ne bih ni razmišljao o tome", nasmejao se trener crveno-belih.

"Pokazali su u utakmicama protiv Olimpijakosa i Galatasaraja da napreduju. Njihov kvalitet u odnosu na prvi meč je značajno bolji. Dubljević je sada u boljoj formi, sa njim i Lončarom izostanak Liščuka neće biti hendikep. Nemanja Nedović im daje dodatni kvalitet, pogotovo u napadu..."

Potencijalni "foto finiš" trke za plasman u Top 16 mogao bi da uveća i značaj koš razlike. Zvezda je obezbedila bolju poziciju u dvomečima sa Neptunasom i Galatasarajem.

Hoće li o tome crveno-beli razmišljati i u Španiji?

"Rekao sam igračima, a to i mislim zaista. Idemo da se nadigravamo, a naknadno ćemo razmišljati o razlici ako bude potrebno".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC