• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan ispao iz Evrope!

Autor mondo.rs

Crno-beli pali su već u prvoj od tri eliminacione utakmice. Debitovali Pavlović i Milosavljević, dominirao Mačvan, pratio Andrić, ali je Hapoel odigrao odličan meč u punom "Pioniru" i zadržao šanse za Last 32 fazu.

 Partizan ispao iz Evrope! Izvor: MN PRESS

Loša vest: KK Partizan eliminisan je iz Evrope dva kola pre kraja prve faze takmičenja u Evrokupu, što znači i najmanje šest neodigranih utakmica u sredu uveče, u nastavku sezone.

Dobra vest: KK Partizan, sa novim i još nespremnim pojačanjima, imaće više vremena za trening i podizanje forme u onome "od čega se živi", a to je plasman u plej-of ABA lige.

U punom "Pioniru", sa čijih je tribina stizala bučna podrška Grobara, u 8. kolu Grupe F: Partizan NIS - Hapoel Jerusalim 64:83 (14:15, 23:20, 16:27, 11:21).

U večeri u kojoj su svi očekivali i dočekali debi Saše Pavlovića i Dragana Milosavljevića, dominirao je Milan Mačvan, vukao je koliko je mogao na obe strane terena, pratio ga je samo Mihajlo Andrić, ali je to bilo premalo za pobedu protiv izraelskog tima u čijim redovima je bilo previše raspoloženih pojedinaca.

Ruku na srce, crno-beli su im svojski pomogli da iz Srbije odu sa tek drugom pobedom ove sezone u Evrokupu: 17 izgubljenih lopti Partizana na 16 asistencija.

Pavlović nije uspeo da se upiše u strelce, Milosavljević je ubacio dva kada je sve već bilo rešeno, što je samo potvrda pretpostavke da će sjajnom tandemu biti potrebno vreme da uđe u takmičarski ritam. Dok trener Duško Vujošević čeka da se oporavi i povređeni Edo Murić, deluje kao da će odlučnost Mačvana, strelca 26 poena (18 u prvom poluvremenu), biti temelj na kom će šampion Srbije bazirati optimizam u teškoj situaciji.

Sada, bar, Vujošević ima brigu manje...

PARTIZAN: Pavlović 0, Tepić 2, Marinković 8, Dalo 4, Milutinov 0, Milosavljević 2, Mačvan 26, Gagić 2, Andrić 18, Milutinović 0, Bezbradica 0, Bogdanović 2.

HAPOEL: Gafni 4, Ariel 0, Kičen 15, Elijahu 6, Džons 16, Halperin 9, Rajt 14, Smit 8, Mensa-Bonsu 11.




ČETVRTA ČETVRTINA:

Devet poena zaostatka imali su crno-beli posle očajno odigrane treće četvrtine, a celih 12 posle prvog napada u četvtoj, kada je trojku sa velike udaljenosti pogodio Kičen (53:65), ali je na drugoj strani odmah odgovorio Andrić, petom trojkom za 56:65.

Tada je utakmica definitivno prelomljena, jer je Partizan imao tri napada za potpuni priključak, ali je iz ta tri poseda postigao poen. Prvo je Mačvan promašio polaganje iz kontre, posle čega je tehnička je bila dosuđena Smitu, pa su crno-beli ubacili poen sa penala i dobili nov napad! ali, on završen trećim promašajem Marinkovića za šutu za tri... Dobrom odbranom, crno-beli su došli do još jedne lopte, krenula je kontra za 59:65, ali se Tepić spetljao u driblingu i ispustio "basketaru" u aut.

Tada su se začuli i prvi zvižduci s tribina, a tajac je nastao kada je na drugoj strani, u 24. sekundi napada, prvi šut iz igre pogodio Pops Mensa-Bonsu. Ovaj centar pogodio je trojku (!?) i praktično rešio utakmicu već u narednom napadu, kada je zakucao "alejap" akciju sa Smitom.

Trojica Amerikanaca, Džons sa 16, Rajt sa 15 i Kičen sa 14 poena bili su previše dobri za poroznu odbranu beogradskog tima u drugom poluvremenu, u kom je Partizan primio 48 poena, 13 više nego u prvom delu igre.

TREĆA ČETVRTINA:

Jako loša deonica za crno-bele, koji su uspeli "plus 2" da pretvore u "minus 11", što je nekako uspeo da zaustavi Mačvan svojim 24. poenom, uz zvuk sirene za 53:62!

Dok je samo Andrić pratio Mačvanov tempo u napadu, na drugoj strani igrači Hapoela sjajno su se nadovezivali jedan na drugoga. Počeo je Džons, sa sedam poena u nizu za 42:48, posle 40:35, posle čega je Amerikanac zaradio četvrtu ličnu i morao napolje, ali to je bio samo poziv za ostale da nastave započeto...

Halperin je ubacio četiri poena u nizu, pa se probudio Kičen, koji je nemogućom trojkom utišao buku u "Pioniru" zbog pet uzastopnih poena Andrića za 49:50. Gefni je ubacio četiri laka poena, uz jednu ukradenu loptu i polaganje u kontri, pre nego što je Halperin ukrao čistu loptu Milosavljeviću i položio na drugoj strani za 51:62, što Partizan nije mogao da zaustavi tajm-autom. Jednostavno, bili su potrošeni...

Što nije mogao Vujošević, uspeo je nekako Mačvan, koji je izmislio poene za 53:62, pred ulazak u poslednju deonicu.

DRUGA ČETVRTINA:

Burna druga četvrtina završena je "tesnim" vođstvom Partizana, što je dobar ishod s obzirom na dvominutnu krizu i seriju Izraelaca od 3:11, uz tehničku Vujoševiću.

Andrić je pogodio trojku, uz poene Mačvana za 23:18, ali je za 120 sekundi kasnije na semaforu pisalo 26:29, što je odlaskom na klupu platio Tepić. Dva puta rival ga je "probio" ulazom i poentirao, uz faul, dok je plej Partizana na drugoj strani dobio blokadu i napravio izgubljenu loptu.

Zamenio ga je Dalo i, ispostavilo se, podigao nivo igre crno-belih. Podigao je i publiku na noge kada je zakucao, a uz maestralnog Mačvana, koji je imao 18 poena u trenutku kada je rezultat bio 35:33 (što je bilo više od 50 odsto ubačenih poena ekipe), Andrić se uključio sa još jednom trojkom, pa je srpski tim na odmor otišao sa dva poena prednosti.

Vujošević je 26:29 pretvorio u 37:35 čestim promenama odbrane, naročito pokretljivom zonom koja je "zvala" šuteve Hapoela. Svaki upućen van linije 6,75 završio je na obruču (0/7).

PRVA ČETVRTINA:

Mačvan je, uz bučnu podršku s tribina, povukao svom snagom, ubacio dve trojke za 10:4 i onda još dva puta dobro rešio leđima pod košem, za deset poena pri rezultatu 14:13, ali je Partizan tada stao.

Pet izgubljenih lopti crno-belih u prvoj četvrtini, plaćeni su rezultatom 14:15 pred mini pauzu.

Milosavljević je počeo u petorci, a Pavlović ušao u 4. minutu, ali nijedan od njih dvojice nije uspeo da se upiše u strelce u prvoj četvrtini. U igri gostiju sve se vrti oko Rajta, kojem na "pik" često izlazi Mensa-Bonsu.

Izvor: MONDO/Ivan Bogunović


Pročitajte šta su navijači Partizana poklonili Pavloviću pre utakmice.

Kada su, oko 40 minuta pre početka utakmice, na parket istrčali i Pavlović i Milosavljević, publika ih je pozdravila na nogama, uz skandiranje: "Pavlović Saša!" i "Gagi kapiten, jedan je Gagi kapiten".

Pavlović igra prvu utakmicu za Partizan od završetka plej-of serije domaće Superlige prošlog proleća, dok je Milosavljević prvi put u timu posle dugih 11 meseci, koliko je trajao njegov oporavak od teške povrede ukrštenih ligamenata kolena.

Naši reporteri nalaze se u "Pioniru", utakmicu ćemo pratiti UŽIVO. Ostanite uz MONDO...

REZULTATI 8. KOLA:

Partizan - Hapoel 64:83
Lijetuvos - Krasni Oktjabr 82:91
Asesoft - Banvit 84:74

TABELA: Banvit 6-2, Lijetuvos 6-2, Krasni Oktjabr 5-3, Asesoft 4-4, Hapoel 1-6, Partizan 1-7.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC