• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marjanović: "MVP, MVP" kao povratak kući

Autor mondo.rs

Centar Crvene zvezde proglašen je za najkorisnijeg igrača ABA lige u novembru, a u tom periodu bio je izvanredan i u Evroligi.

 Marjanović: "MVP, MVP" kao povratak kući Izvor: MN PRESS

Novembar je za crveno-bele bio naporan mesec u regionalnom takmičenju, jer su četiri od pet utakmica odigrali protiv timova iz samog vrha tabele, po pravilu nakon velike fizičke i emotivne potrošnje u evropskim okršajima.

Savladani su redom Budućnost, Solnok, Krka, Cedevita i Partizan, čime se Zvezda izdvojila i održala na prvom mestu, sa skorom 10-0.

Ujedno je izjednačen rekord Jadranske lige koji je 2011. postavio Makabi, a naredna meta je Olimpijinih 12-0 iz prve sezone, kada na Jadran još nisu izašli klubovi iz Srbije, pa zbog toga i rezultat "zmajčeka" ipak ima manju specifičnu težinu.

"Taj rekord stoji već dugo i bilo bi lepo da ga oborimo, da i mi uđemo u istoriju. Pobednički niz koji imamo nam prvenstveno znači za samopouzdanje. Želimo da nam pobede pređu u naviku", rekao je Marjanović u mini-intervjuu za sajt ABA.

Zvezdin gorostas odgovorio je na pitanje koja mu je bila najteža utakmica u dosadašnjem toku sezone, samo u ABA ligi?

"Sve su bile teške na svoj način, od prve protiv Levskog, preko Krke koja nas je umalo pobedila u Beogradu, pa uvek neugodnog gostovanja u Zadru, evroligaškog okršaja sa Cedevitom... Ali ako bih morao da odaberem, ipak bih za najtežu utakmicu izdvojio derbi sa Partizanom. Prosto, ta utakmica je posebna, teška je i psihički i fizički".

Navijači mu često skandiraju "MVP, MVP", zbog ubedljivog vođstva na listi najkorisnijih igrača Evrolige. Marjanović ima prosečan indeks 25,57, a drugoplasirani Tejlor Ročesti iz Nižnjeg 19,29.

"MVP, MVP" čulo se sa tribina Pionira i tokom nedeljnog "večitog" derbija, kada se našao na liniji slobodnih bacanja, a Bobi je tim povodom napravio zanimljivu emotivnu paralelu.

"Baš mi je prijalo. Bilo mi je toliko toplo oko srca, da mi u tom trenutku čak nije bilo bitno da li ću da pogodim bacanje. Zaista je teško opisati taj osećaj. Recimo, ja sam se kao klinac preselio u Vršac da igram košarku, pa mi je osećaj kada se vratim kući bio čudesan. Nekako najsličniji ovom".

Bobi, nastavi da dominiraš, počev od petka i Valensije, pa možda i na Eurobasketu sledeće godine, u dresu Srbije!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC