• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PARTIZAN: Plejmejker, ako može već danas

Autor mondo.rs

Velimir Gašić govorio je o meču 11. kola ABA lige protiv Mege Leks i dovođenju dugo očekivanog igrača.

 PARTIZAN: Plejmejker, ako može već danas Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Crno-beli sklapaju tim za aktuelnu sezonu mnogo kasnije nego što bi bilo normalno, zato što ni uslovi u kojima klub funkcioniše nisu optimalni.

Povratkom Saše Pavlovića, oporavkom Dragana Milosavljevića, kao i ranijim dolaskom Milana Mačvana, ostala je upražnjena samo pozicija plejmejkera, koju trenutno pokrivaju Milenko Tepić i Boris Dalo.

Velimir Gašić, asistent Duška Vujoševića, na konferenciji za novinare u subotu je rekao da stručni štab želi "pleja" što pre i da ne beži od istovremenog uklapanja čak trojice novih igrača.

"Kao što je nebrojeno puta rečeno, želimo da rešimo problem igrača na toj poziciji. Ruke su nam u velikoj meri bile vezane, kako finansijama, tako i ponudom igrača. Radimo na tome, da ako je moguče već danas rešimo taj problem, ali to ne zavisi samo od nas. Imali smo nekoliko opcija, međutim, realizaciju takvih transfera u velikoj meri su kreirale neke druge okolnosti", rekao je Gašić.

"Nije nimalo jednostavno, pogotovo ako je u pitanju igrač bez evropskog iskustva, koga treba uklopiti prvo u ovdašnji način razmišljanja i potom u sam sistem igre. Imamo potrebu za plejmejkerom i učinićemo sve da to pitanje rešimo što kvalitetnije i što pre".

Mnoga imena u poslednjih mesec-dva su povezivana sa prvakom Srbije. Poslednji u nizu je Vil Čeri, kratko vreme član Klivlend Kavalirsa.

"Spekulisalo se nizom imena, pre svega od strane ljudi koji su verni navijači Partizana i zaista su najdobronamerniji, pokušavaju na sve načine da proture neka imena. Naravno, u Partizanu se zna ko odlučuje o izboru igrača. Kada budemo definitivno došli do saznanja ko će potpisati, javnost će biti obaveštena i neće biti prostora za spekulacije", jasan je Gašić.


On je pred meč 11. kola ABA lige protiv Mege Leks u Pioniru (nedelja, 19.00) govorio o potrebi da se popravi utisak iz Evrokup duela sa Hapoelom, kada su "samo navijači bili na visini zadatka".

"Očekujem da pojačanim treningom i kompletiranjem dođemo do optimalnog nivoa, što će biti najbolje ilustrovano kroz utakmice koje nas čekaju u narednom periodu".

"Mega i Partizan posle 10 odigranih kola su u istoj poziciji, sa skorom 5-5, a tu su još Krka i Solnok. Naš glavni cilj je plasman u plej-of ABA lige i izlazak u Evropu naredne sezone. U tom smislu Mega traži našu najpozitivniju moguću reakciju, da odigramo što kvalitetnije i pobedimo".

Gašić je podvukao da je Mega zadržala visok nivo kvaliteta uprkos odlascima nekih bitnih igrača prošlog leta i da su novi talenti pokazali da su dostojna zamena.

"Nastoje da nametnu ritam koji njima odgovara - na veći broj poseda lopte. Igraju vrlo brzo i angažovano, sa mnogo kontranapada i igre u tranziciji, gde pre svega organizatori Miljenović i Jaramaz nameću tempo. Mladi su, ali su nakupili dosta iskustva i pokazali da su spremni za mnogo ozbiljnije domete nego ranije. Vidimo da je ABA liga dosta ujednačena i očekujem da neizvesnost po pitanju krajnjeg plasmana potraje do poslednjeg kola", završio je iskusni trener, koji je već treću sezonu glavni Vujoševićev saradnik.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC