• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Njujork Niksi i "trougao" - jednostavno, ne ide

Autor mondo.rs

Igrači glamurozne NBA franšize izgubili su i osmi uzastopni meč. Nikada lošije nisu počeli sezonu. "Problem je gubitnički mentalitet", ocenjuje Fil Džekson.

"Bol koji osećaš ne može da se uporedi sa zadovoljstvom koje dolazi", poruka je koja je prethodne noći sačekala igrače Njujork Niksa pre utakmice protiv Portlanda.

Citat iz Bilbije olakšao je Karmelu i saigračima samo na trenutak tmurnu stvarnost. Već posle nekoliko sati još jednom su ušli u svlačionicu sa gorkim ukusom u ustima, na koji su ove sezone odavno navikli.

U noći između nedelje i ponedeljka, Niksi su doživeli 18. poraz u 22 utakmice. Preciznije, 12. u poslednjih 13. mečeva. Osmi uzastopni. Još jednim neuspehom, zaokružili su najlošiji start sezone u istoriji franšize.

"Teško je. Nikada nisam bio u sličnoj situaciji", rekao je Karmelo Entoni, lider ekipe, koji ove sezone prosečno postiže 23,2 poena po meču, uz procenat šuta 45,3 odsto.

Niksi su sedam od poslednjih osam utakmica izgubili razlikom od sedam poena ili manje. I to pokazuje ogroman problem sa karakterom ekipe i nespremnošću da se suprotstavi i veruje u sebe kada je najvažnije.

"Sve je ovo novo za mene... Porazi kakve mi doživljavamo u poslednjih 13 utakmica - bilo pet ili šest poena razlike... Taj osećaj je nov. Ali, nećemo stati i neću stati. Sada bi bilo lakše da stanemo, spustimo glave. Niko nas neće sažaljevati i zato moramo da nastavimo i da se borimo", dodao je Karmelo.

Prethodnih godina, pobede Niksa u nizu nisu bile nešto na šta bi se trebalo oslanjati. Ipak, svi su očekivali da će ekipa Dereka Fišera ove sezone igrati bolje.  Mislilo se da će dolazak Fila Džeksona prošlog proleća ulepšati stvarnost pobedama gladnom Medison Skver Gardenu.

Međutim...

"Mislim da postoji sumnja u uspeh napada baziranog na igri 'u trouglu'", misli trener.

Nije potrebno naglašavati da je upravo Džekson doneo sa sobom tu igru, na kojoj je bazirao igru u danima pobeda sa Bulsima i Lejkersima.

"Mislim da i dalje postoij sumnja ekipe. Ne mislim da svi veruju da možemo da uspemo sa dosadašnjim načinom rada. Kada pritisak poraste, poraste i novi stresa. U tim momentima, javlja se potreba igrača da se drže starih navika, a ne novih odluka i principa koje smo se dogovorili da ćemo primeniti. To je razumljivo, ali samo moramo da verujemo u ovo što radimo", dodao je Fišer.

Dan posle poraza, oglasio se i Fil Džekson, sada visoki funkcioner franšize u čijem je dresu 1970. i 1973. osvajao NBA titule.

"Jasno je i očigledno da sam razočaran. Postoji otpor disciplini, redu i promeni kulture. Imam dobru ideju i svest o tome ko uči 'trougao'. Imamo mentalitet gubitnika", rekao je trener koji je sa Bulsima i Lejkersima osvojio 11 titula.

Naredni meč, Niksi će igrati u utorak, protiv Nju Orleansa. Imaće ponedeljak da pokušaju da se saberu i ne nastave "trku" sa Filadelfijom u broju poraza.

"Svakog jutra posle utakmice posmatram utakmicu sa Fišerom", objasnio je Džekson, govoreći o naporu koji svi u Niksima ulažu u popravljanje katastrofalnog skora.

Narednu utakmicu Niksi igraju u utorak, protiv Nju Orleansa.

O situaciji u kojoj se Karmelo i saigrači nalaze govorio je i Čarls Barkli. Kao i uvek, bez dlake na jeziku.

"Trougao 'radi' sa Majklom Džordanom i Skotijem Pipenom. 'Radi' sa Kobijem Brajantom i Šakilom O Nilom...", rekao je Čarls Barkli i dodao: "Kada imate onakve propalice u ekipi, neće biti trougla".

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC