• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Valjevo i navijači motivisali Zvezdu

Autor mondo.rs

Crveno-beli nastavili sa dobrim igrača, a kao dodatni motiv protiv Metalca istakli odličnu atmosferu u valjevskoj dvorani.

 Valjevo i navijači motivisali Zvezdu Izvor: MN PRESS

Košarkaši Crvene zvezde ostvarili su 11. uzastopnu pobedu u ABA ligi i tako postali novi rekorder regionalnog takmičenja po nepobedivosti od početka sezone.

Ali, vicešampion Srbije nije imao nimalo jednostavno gostovanje u Valjevu.

Utakmicu protiv Metalca crveno-beli prelomili su tek u poslednjoj deonici i na kraju slavili rezultatom 82:74. Trener košarkaša Zvezde Dejan Radonjić čestitao je rivalu na dobrom izdanju.

"Čestitke Metalcu na dosadašnjim rezultatima i mislim da nije bilo radova u Hali i nedostatka sreće u nekim utakmicama da bi bili mnogo bliže vrhu tabele", počeo je crnogorski stručnjak.

"Bili smo svesni da će dati sve od sebe da nas savladaju, ali smo dosta dobro otvorili utakmicu bez obzira na ritam u kom se nalazimo i kratak period za odmor i regeneraciju. Dobili smo pogrešno samopouzdanje i dozvolili Metalcu da se nametne. Našom mekanom igrom u odbrani oni su dolazili u situacije koje su bile dobre. Stekli su samopouzdanje i imali su odličan procenat u šutu za tri poena. Znali smo da moramo biti mnogo bolji u odbrani i da ne dozvolimo otvorene šuteve", ocenio je Radonjić.

Učesnik Top 16 faze Evrolige bio je na svom nivou u poslednjih deset minuta, kada je domaćina stao šut.

"U poslednjoj četvrtini smo uspeli da podignemo nivo odbrane i uspeli smo da dođemo do napadačke igre što nam je donelo pobedu, sa čime smo pred utakmicu bili apsolutno zadovoljni. Dosta evroligaša je ovog vikenda izgubilo od puno slabijih rivala, tako da se mi držimo odlično. Čeka nas još 60-ak utakmica u ovoj sezoni, imamo ambiciju da osvojimo ABA ligu i da u Evroligi odigramo što bolje Top 16."

Košarkaš Zvezde Nikola Kalinić kaže da su on i saigrači imalidodatni motiv u sjajnoj atmosferi u Valjevu.

"Sjajan ambijent u Valjevu bio je motiv da nastavimo pobednički niz u ABA ligi", rekao je Zvezdin reprezentativac i dodao:

"Jako teška utakmica, što smo i očekivali. Metalac je bio sjajan protivnik. Odlično igra u poslednje vreme i vidi se da su utrenirani i da sjajno trče. Mi smo ušli u utakmicu nešto opuštenije, verovatno i zbog Evrolige. Metalac je to iskoristio, napravio razliku koju smo stizali do kraja. Smogli smo snage kao ekipa da sve to nadomestimo i da se vratimo".

Vladimir Đokić, trener Metalca, nije imao šta da zameri svojim učenicima.

"Utakmica je bila pravi spektakl. Moji igrači su bili sjajni i hrabri. Očekivali smo umornu i ispražnjenu Zvezdu i to se i ostvarilo. Imali smo dobru igru i rezultat, međutim Zvezda je izuzetno kvalitetna ekipa, u poslednjih pet minuta je samo maksimalno podigla odbranu i zasluženo pobedila. Dok smo imali snage borili smo se ali u poslednjih pet minuta sa nekoliko odličnih pojedinaca Zvezda je rešila susret u svoju korist."

Na njegove reči nadovezao se igrač Metalca Marko Ljubičić. 

"Smatram da smo tri i po četvrtine igrali borbeno i koncentrisano i da smo svaki zadatak ispunjavali. U poslednjih pet minuta smo imali neke ishitrene šuteve što je Zvezda kao tim iskoristila. Mlad smo i perspektivan tim i samo treba da nastavimo sa radom", podvukao je Ljubičić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC