• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujošević: "Apostol" Belošević i prljave igre

Autor mondo.rs

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević okarakterisao kaznu ABA lige koja mu je izrečena kao "skandaloznu", pomenuo sudiju Iliju Beloševića... "Igraju se nekakve prljave igre", kaže on.

 Vujošević: "Apostol" Belošević i prljave igre Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Iako je bila predviđena kao konferencija za novinare uoči meča u Evrokupu protiv Krasnog Oktobra, ona se, očekivano, pretvorila u priču o nečem aktuelnijem - kazni koju je ABA liga izrekla Dušku Vujoševiću zbog vređanja sudija na meču regionalne lige protiv Mega Leksa proteklog vikenda.

Trener Partizana je, između ostalog, rekao da je zaslužio tehničku grešku protiv Mege, da jeste psovao, ali da nije imao nikakvu nameru da bilo koga fizički napadne, ocenio je kaznu kao "skandaloznu", a dotakao se i sudije Ilije Beloševića (jedan od arbitara sa kojim je ušao u raspravu), kao i još nekih stvari...

"Odluka je skandalozna. Zasluženo sam dobio tehničku grešku, jer sam reagovao kod sudije Vojinovića, pošto reakcija nije bila adekvatna, ali se onda iz drugog plana pojavio Belošević i bez razloga me isključio. Psovke su bile, za to postoji tehnička, a u obrazloženju kazne piše pokušaj fizičkog napada što nema veze sa mozgom. Neko tumači izraz lica i donosi odluke iz pretpostavke šta bi moglo da se dogodi - idiotizam klasični", rekao je Vujošević na konferenciji za medije u hali "Pionir".

Vujošević je drugi put ove sezone kažnjen, pošto je zbog nesportskog ponašanja na meču protiv Krke suspendovan jednom utakmicom.

Sudiji Beloševiću je posvetio nekoliko rečenica, koji je, kako je Vujošević naveo, u izveštaju napisao da je bio fizičkiugrožen, odnosno da je Vujošević fizički hteo da se obračuna sa
njim.

"Dugo poznajem Beloševića, poslednji put kada nam je sudio bili smo dva na tri protiv Crvene zvezde i znam kakav je on apostol istine, ali pričaćemo o tome nekom drugom prilikom. Delegirali su nam dvojicu sudija iz Crne Gore i Beloševića u trenutku kada se zna da je Budućnost glavni kandidat Partizanu za plasman u plej-of. Počelo je mnogo prljavo da se igra, odluka je nerazumna, nepravedna i štetna. Sigurno u budućnosti ovu ligu neću propagirati", poručio je trener Partizana i nastavio:

"Ja ne znam o kakvoj se pretnji radi? Psovki jeste bilo i za to postoje tehničke. Ne dele se tehničke kad neko tapše. Kakav pokušaj fizičkog napada? To što je mene (sportski direktor Dragan Todorić) Toša držao da se ne raspravljam dalje? Ne znam o čemu se radi".


Potom je prešao na narednog protivnika Partizana u Evrokupu, ekipu Krasni Oktobar, poručivši da će crno-beli predstojeća dva meča u tom takmičenju odigrati maksimalno odgovorno, bez obzira što nemaju šanse da se plasiraju u drugi krug.

"Dolazi nam Krasni Oktobar, koji bi se pobedom približio cilju, ali želimo da odigramo u skladu sa renomeom kluba. "Utakmica sigurno neće biti pitanje života i smrti, jer to nije, ali
je pitanje časti i ugleda. Utakmica treba da se odigra kvalitetno, dase ispune neki drugi ciljevi. Pobeda nije imperativ i tako ćemo se
ponašati", dodao je trener crno-belih.

Pomoćni trener Partizana Velimir Gašić rekao je da ruski tim sasvim druga ekipa u odnosu na početak sezone, što je posledica dolaska nemačkog trenera Dirka Bauermana.

"Igraju dobro u VTB ligi, pobedom nad Ritasom došli su da se bore za narednu fazu. Oni su tim koji igra na veliki broj poseda i sa dosta igre u tranziciji", rekao je Gašić.

Utakmica 9. kola E grupe između Partizana i Krasnog Oktobra biće odigrana u sredu od 18 sati u hali Pionir.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC