• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Slobodna" osudila antisrpske slogane

Autor mondo.rs

Deo publike na utakmici ABA lige Zadar - Partizan skandirao je "Ubij Srbina" i "Ajmo ustaše".

Košarkaši Zadra u subotu su zasluženo pobedili Partizan u meču 12. kola ABA lige. Mihajlo Andrić promašio je drugo slobodno bacanje i na semaforu je ostao rezultat 69:68.

Zadrani, veliki košarkaški zaljubljenici, znali su da proslave trijumf, mada su dobru atmosferu tokom utakmice pokvarile neke ekstremne parole.

Evo kako se na to osvrnuo novinar splitske "Slobodne Dalmacije" Dražen Žura.

"Goste se odmah 'počastilo' s tribina uz poskočicu: 'Došao je i taj dan, umro je Partizan, umro je on, neće biti šampion!' Potom se sve okrenulo na parket i pitku igru Zadrana, koji su crno-bijele držali 'u šahu'. Prava sportska poslastica koja nikako nije zaslužila dva 'gorka prelijeva': 'Ajmo, ajmo ustaše', te 'Ubij, ubij Srbina! Sva je sreća što se tako nešto čulo od doista malog, jako malog broja nazočnih na tribinama".

"Slobodna" citira trenera Zadra Antu Nazora, koji je pobedu posvetio pomoćnom treneru i nekadašnjem prvotimcu Anti Matuloviću, koji leži u bolnici posle dve operacije.

O drami u kojoj je slavio njegov tim, rekao je: "Dozvolili smo da se pretvori u slučaj, ali znali smo da dođemo do pobede i to je za nas velika stvar".

Pre početka meča minutom ćutanja je odata pošta preminulom srpskom sudiji Tihomiru Bubalu.

Velimir Gašić, koji je vodio crno-bele umesto suspendovanog Duška Vujoševića (koji je u poluvremenu dao instrukcije igračima u svlačionici), čestitao je domaćinu.

"Znali smo da nas posle pobede Zadra nad Cedevitom u Zagrebu, ovde očekuje teška utakmica. Do kraja smo verovali da možemo do preokreta, imali smo slobodna bacanja za produžetak i ta lopta nije ušla".

"Međutim, činjenica je da u velikom delu utakmice nismo izgledali dobro. Pre svega, promašili smo previše slobodnih bacanja, što je nedopustivo u utakmici na ovako mali broj koševa. Zadar je u određenom periodu imao kud i kamo kvalitetniji ofanzivni skok od nas, a zna se da je upravo to element iz koga crpimo snagu i energiju", istakao je Gašić.

Partizan sredinom nedelje očekuje gostovanje rumunskom Asesoftu, na oproštaju od Evrokupa, a potom u Pionir dolazi Budućnost, u meču koji "mora" da se dobije.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC