• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kasno Partizan u Ploješti stiže...

Autor mondo.rs

Crno-beli u egzibicionoj partiji pobedili rumunsku "legiju stranaca" i oprostili se od Evrope do naredne jeseni.

 Kasno Partizan u Ploješti stiže... Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Partizan nije poslednji!

Iako su još pre dve nedelje izgubili sve šanse za plasman u dalje takmičenje, iako bez Pavlovića, Gagića i Milutinova (umor ili lakše povrede), crno-beli su u Ploještiju deklasirali domaći Asesoft i sa skorom 3-7 zauzeli peto mesto u E grupi Evrokupa, ispred Hapoela iz Jerusalima (2-8), nekada osvajača ovog takmičenja.

Asesoft - Partizan 65:85 (16:23, 16:20, 10:30, 23:12)!

Partizan je u takmičarski nevažnom meču 10. kola pružio vrlo dobru, u trećoj četvrtini i odličnu partiju. Očitao je lekciju sastavu srpskog trenera Vladimira Arnautovića, koji će u 2015. igrati Last 32 fazu.

Asesoft je oba puta izgubio od crno-belih, ali je dva puta pobedio Hapoel, a po jednom Banvit i Lijetuvos Ritas. Tepić i drugovi nijednom.

Plaćen je danak zakasnelom selektiranju ekipe, povredama, pa i nedostatku sreće i odlučnosti u nekim neizvesnim završnicama. Navijačima ostaje nada da će se samopouzdanje iz ovog meča "preliti" u naredne okršaje u okviru ABA lige, počev od nedelje i derbija protiv Budućnosti. Jer, to je sada takmičenje na koje će prvak Srbije baciti "sve karte".

Partizan je na poluvremenu imao prilično sigurnih 32:43, predvođen tandemom "četvorki" Milan Mačvan (9p, 5sk, 5as) - Luka Bogdanović (8p, 5sk), da bi u trećoj četvrtini u svakom pogledu deklasirao zbunjenog protivnika.

Di Braun u 22. minutu je trojkom smanjio na 37:45, a u narednih šest minuta usledila je neverovatna serija od 0:22, uključujući pet trojki, uglavnom iz potpuno otvorenih pozicija - 37:67.

Mihajlo Andrić u finišu treće deonice se postarao za maksimalnih 40:73, što je razlika dostignuta u još nekoliko navrata.

Tek u finišu, kada je Duško Vujošević pružio šansu Glišiću, Aranitoviću i Kuzelogluu, Asesoft je napravio seriju od 10:0 i izbegao katastrofu.

Crno-beli su počeli čvrsto u odbrani, raznovrsno u napadu, sa akcentom na igru Mačvana na niskom postu, Partizan je u 8. minutu imao čak 13 poena viška - 10:23.

Domaći tim tada se trgnuo, iznenadio crno-bele zonskim presingom, pokupio neke ofanzivne skokove i do kraja prve deonice zasluženo smanjio na 16:23.

Prišao je Asesoft na "minus četiri" (21:25, 25:29), ali već u 16. minutu je Vanja Marinković iz kontre vratio dvocifrenu prednost - 27:37.

Partizan je "zonom" ili kombinovanom odbranom zaustavio individualne akcije Amerikanaca Brauna, Muhameda i drugih. Mačvan je odlično čuvao Dragana Labovića i Džeralda Lija, a posle skoka ili osvojene lopte često su proisticali brzi i jednostavni kontranapadi.

Da nije bilo grešaka u dodavanju, već na poluvremenu bi bilo više od "plus 11".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC