• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezdin apel Vučiću: Pustite Atamana u Srbiju

Autor mondo.rs

Nebojša Čović uveren da će meč protiv Galatasaraja biti dobro organizovan. Igraće se sa publikom, gosti stižu na dan utakmice.

 Zvezdin apel Vučiću: Pustite Atamana u Srbiju Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović zatražio je prijem kod predsednika Vlade Aleksandra Vučića, kako bi uz njegovu i pomoć državnih organa, klub prevazišao specifičnu situaciju pred gostovanje Galatasaraja u Beogradu 16. januara.

Kao što je poznato, srpski premijer je 22. novembra, nakon ubistva navijača Zvezde Marka Ivkovića u Istanbulu i "zapaljivih" izjava Ergina Atamana, u razgovoru sa turskim kolegom Ahmetom Davutogluom saopštio da trener Galatasaraja nije poželjan u našoj zemlji.

"Crvena zvezda će izaći sa molbom, predlogom, da naša država odobri dolazak gospodinu Atamanu. Zvezda nema nijedan razlog da se plaši Galatasaraja, već želi da zajedno sa državnim organima preuzme potpunu odgovornost za organizaciju te utakmice, pokaže hrabrost i snagu i da se izdigne iznad ove situacije", rekao je Čović.

Utakmica trećeg kola Top 16 faze igraće se u prisustvu publike, samo bez gostujućih navijača, što će važiti i za revanš u Turskoj 12. marta.

"Želimo da taj meč organizujemo kao i svaki drugi - u Areni, sa publikom. Niko nam nije ograničio dolazak publike, ali je postojala opasnost da čak budemo domaćini van naše zemlje, ako Erginu Atamanu bude zabranjen ulaz u Srbiju. Nama to ne bi odgovaralo", podvukao je Čović.

"Idemo sa jasnom molbom prema predsedniku Vlade i očekujem da će i on i državni organi imati poverenja u nas. Ne mislimo da sport treba da bude element koji razdvaja države i pravi dodatne komplikacije i našoj državi", dodao je prvi čovek crveno-belih, koji veruje da će Ataman i pred srpskom javnošću ponoviti da žali zbog izjava datih neposredno posle prethodne utakmice dva kluba.

Prema najavama iz Istanbula, ekipa Galatasaraja će doći u Beograd i vratiti se čarter letom na dan utakmice.

"Galatasaraju garantujemo potpunu bezbednost i oko toga ne treba da brinu. Biće sigurno mnogo bezbedniji nego što smo bili mi u Istanbulu".

"Od naših navijača na toj utakmici očekujemo fer i korektno navijanje, da pokažu celom svetu i Evropi zbog čega su najbolji", završio je Nebojša Čović.

On je pohvalio tursku državu za "efikasnu" reakciju posle ubistva Marka Ivkovića, što obuhvata i krivičnu prijavu protiv osumnjičenog, napisanu "jasno i precizno, sa jakom argumentacijom".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC