• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ataman ne ide na Markov grob

Autor mondo.rs

Predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović demantovao je pisanje pojedinih turskih portala da će trener Galatasaraja u petak obići grob Marka Ivkovića, navijača crveno-belih stradalog u Istanbulu.

 Ataman ne ide na Markov grob Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Pažnja javnosti uoči utakmice Crvena zvezda Telekom - Galatasaraj u najvećoj je meri usmerena na ono što će se događati pre meča i oko terena. Definitivno više nego na ono što će se zbivati na parketu.

S tim u vezi, turski portal Hurijet objavio je u sredu popodne informaciju da će delegacija rukovodstva Galate u društvu trenera Ergina Atamana u petak pre utakmice posetiti grob Marka Ivkovića, navijača Zvezde ubijenog ispred dvorane "Abdi Ipekči".

Nebojša Čović, prvi čovek crveno-belih, demantovao je u izjavi za klupski sajt tu informaciju.

"Taj turski list Hurijet je nama pravio probleme i 21. novembra sa takvim izjavama koje su potpuno neodgovorne, a podsetiću na njih. Prva njihova izjava je bila da su se navijači Zvezde pobili između sebe i da je tako došlo do Markove povrede sa smrtnim ishodima. Druga informacija je bila negde posle ponoći, kada su rekli da su to, navodno, uradili Albanci. A treća je bila sutradan ujutru, kada su napisali da su se Partizanovi navijači prerušili pa se pobili sa Zvezdinim, što je bljutavo i sramno, a sa tim nastavljaju i dalje...", rekao je predsednik Zvezde.

Potom je jasno otklonio dilemu.

"Kakav će scenario biti videćemo kada turska ekipa doputuje čarterom i kada se onako kako predviđaju pravila i propozicije Evrolige sastanu naši predstavnici sa njihovim. Ali, 100% sam siguran da trener Ataman neće ići na Markov grob".

Utakmica Crvene zvezde Telekom i Galatasaraja u okviru 3. kola Top 16 faze Evrolige biće odigrana u petak, od 20.45 časova. Ekspedicija turskog vicešampiona doputovaće u Beograd na dan meča.

Potezi i izjave Ergina Atamana biće pod posebnom lupom, kao i prethodnih nedelja, zato što je odmah posle utakmice u Istanbulu nazvao srpske navijače "teroristima", u momentu kada su tamošnji lekari već izgubili borbu za Markov život.

Turski trener je dan nakon velike tragedije proglašen nepoželjnom osobom u Srbiji, ali su mu nadležni državni organi omogućili ulazak u zemlju, na molbu Crvene zvezde i njenog predsednika Nebojše Čovića.

Izvor: MN PRESS "Postojala je mogućnost da se utakmica ne igra u Beogradu, naravno zbog svih onih problema vezanih za trenera Atamana i njegove izjave koje su izazvale reakciju naše države i njenih organa. Druga mogućnost bila je da se treneru Atamanu dozvoli dolazak u Beograd, kako bi se utakmica igrala upravo u našem glavnom gradu", objasnio je predsednik Zvezde i obrazložio razloge zbog kojih je zamolio da Atamanu bude omogućen dolazak u Beograd.

"Mislim da je to bolji i mudriji izbor, jer zašto bismo kažnjavali Zvezdine navijače i ceo klub, imajući u vidu da Crvena zvezda za ono što se dešavalo u Istanbulu ne snosi niti jedan promil krivice", dodao je.

On je istakao da je utakmica dobro organizovana, kao i da će nivo bezbednosti biti zadovoljavajući, uz molbu gledaocima utakmice da ne ubacuju nikakve predmete u teren i da ne bude izliva emocija.

Crvena zvezda i njeni navijači javno su apelovali na sve da u rasprodatoj Kombank areni u petak ne bude incidenata, kao i da utakmica protekne u sportskoj atmosferi.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC