• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čović: Ataman je samo trener, sa lošim izjavama

Autor mondo.rs

Predsednik Crvene zvezde još jednom je apelovao na navijače da utakmicu protiv Galatasaraja isprate u sportskoj atmosferi i istakao da šef struke vicešampiona Turske ne bi trebalo da bude glavni akter događaja.

 Čović: Ataman je samo trener, sa lošim izjavama Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Utakmica Crvena zvezda Telekom - Gatasaraj proglašena je mečom visokog rizika i u skladu sa tim nedeljama izaziva povećanu pažnju javnosti. Nažalost, ne zbog košarke.

Ubistvo Marka Ivkovića u večeri duela ta dva tima u Istanbulu bacilo je u senku košarkaški dvoboj ta dva tima, pa se strahovalo od reakcije beogradske publike na utakmici u Kombank areni, u petak od 21 čas.

Tim povodom predsednik Zvezde Nebojša Čović takođe je u četvrtak govorio na konferenciji za novinare, uz trenera Dejana Radonjića.

"Uradili smo sve da utakmica bude odigrana u Beogradu. O kazni ćemo još pričati 20. januara u Milanu, kada budu razmatrane žalbe. Državni organi naše zemlje razumeli su naše predloge i našu poziciju. Utakmica nosi prefiks visokog rizika i nećemo postupiti kao istanbulska strana. Baš nas briga što je tamo te večeri bio Bajden, jer je trebalo obezbediti i utakmicu", rekao je Čović.

ZVEZDA JE OSTVARILA CILJ


Predsednik Zvezde istakao je da su takmičarske ambicije kluba ostvarene plasmanom u Top 16 fazu Evrolige.

"Ko može više, neka dođe da pokuša. Ne interesuje me pritisak, ni bot komentari na crveno-belim i crno-belim sajtovima. U tom smislu neću nikakav pritisak", podvukao je Čović.

Prvi čovek crveno-belih istakao je da će nadležne službe u petak organizovati detaljni pretres oko dvorane, kao i da će biti zabranjeno unošenje baklji i tvrdih predmeta.

On je otkrio da su vođeni razgovori sa policijom i grupama navijača, iako, kako je rekao, "sa njihove strane do sada nisu uletali predmeti na teren".

"Dakle, molim i one sa bočnih strana dvorane da se uzdrže i da navijaju u normalnoj atmosferi, da ne gađaju sudije, jer su i oni ljudi sa povećanom sujetom. Poznajući Marka i njegovu porodicu, siguran sam da bi oni hteli da sve prođe kako treba. Takođe, nećemo izaći u susret onima koji hoće da iznose zastave, bez obzira na to šta se priča".

U sredu popodne turski portal "Hurijet" najavio je da će delegacija Galatasaraja po dolasku u Beograd obići Novo bežanijsko groblje i posetiti grob Marka Ivkovića. Bilo je nagovešteno i da bi trener Ergin Ataman mogao da bude u toj delegaciji.

Očekivano, ta informacija izazvala je veliku pažnju, jer je Ataman u večeri kada je Ivković ubijen nazvao Zvezdine navijače teroristima.

"Molim da se ne juri za senzacijama ko će otići na grob i kada. Ono što je objavio Hurijet je laž i to im nije prvi put. Galatasaraj dolazi u petak u Beograd čarter letom. Imam odgovor na pitanje ko sve dolazi, ali ne mogu još da vam kažem jer nije definitivno, a nije vam ni interesantno", rekao je Čović.

Na podpitanje da li Ataman definitivno dolazi u Beograd, odgovorio je:

"Ataman dolazi, da li treba da dubimo na trepavicama da dokažemo to? On je samo običan trener sa lošim izjavama, koje je kasnije ispravljao. On ne bi trebalo da bude u centru pažnje".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC