• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Malešević: Valjevska publika "priča na uvo"

Autor mondo.rs

Krilni igrač Metalca Nikola Malešević za MONDO priča o meču protiv Partizana i uzbudljivoj prvoj sezoni u ABA ligi

Do početka plej-ofa ABA lige ostalo je još devet kola, ali se nagrada u kategoriji "najprijatnije iznenađenje godine" već može dodeliti ekipi Metalca.

Valjevci su letos selektirali ekipu za takmičenje u srpskom prvenstvu, a početkom septembra pozvani su da zamene Radnički iz Kragujevca i debituju na regionalnoj sceni.

Uz određena, ne tako zvučna pojačanja, izdržali su ubitačan raspored na startu (šest vezanih gostovanja) i polako se ustalili u sredini tabele. Mladi, borbeni, bez kompleksa niže vrednosti, učenici Vladimira Đokića su od prvog kola i gostovanja u Podgorici počeli da stiču simpatije šire košarkaške javnosti.

Imena Đorđa Majstorovića, Nikole Jevtovića, Dušana Kutlešića... sada odzvanjaju mnogo glasnije nego u oktobru.

U toj grupi igrača svakako je i Nikola Malešević (24 godine, 202 cm), jedan od najboljih strelaca (11,2 poena) i najkorisnijih pojedinaca ekipe (indeks 10,4), koji se u pobedi nad Cedevitom minulog vikenda nametnuo sa 22 od ukupno 56 poena Metalca.

Momak koji je leta 2013. bio u grupi "anonimusa" na probi u Partizanu, biće jedna od Đokićevih uzdanica i u subotu (19.00), kada u Valjevu gostuju upravo crno-beli!

"Još jedna teška utakmica u nizu. Budućnost, Cedevita, Partizan, a motiv uvek isti, da izađemo na teren i borimo se, pa da vidimo šta će biti. Najmlađa smo ekipa u ligi posle Mege, a uz to jedna od najmanje dokazanih, tako da u svaki duel moramo da uđemo sa mnogo želje, kako bismo parirali boljim ekipama", kaže Malešević za MONDO i dodaje:

"Boljim samo 'na papiru'. Na terenu činimo sve da dokažemo da smo to mi. Već smo dosta pokazali, ali se ne zaustavljamo".

LETO U PARTIZANU

Malešević je sa Milisavljevićem (kasnije na spisku "A" reprezentacije), Zlovarićem i još nekim neafirmisanim momcima popunjavao broj na početku priprema crno-belih za prošlu sezonu.

"To mi je bilo prvo ozbiljno iskustvo po povratku sa studija u Americi. Shvatio sam kako se trenira u ozbiljnom klubu, sredini gde se prave vrhunski rezultati. Bio sam dobro prihvaćen i mnogo mi je to značilo u nastavku karijere. Moram da istaknem da se i u Metalcu kod Vladimira Đokića sjajno radi".

Metalac je počeo sezonu sa pet uzastopnih poraza, pre nego što je u Stožicama savladao Olimpiju. Kao domaćin se poslednjih nedelja revanširao Budućnosti, Solnoku, Krki i Cedeviti. Nalazi se u seriji od četiri pobede i na listi "dužnika" ostao je samo još Partizan.

Tako izgleda sa strane. Malešević kaže da u ekipi, ipak, ne razmišljaju kao "osvetnici", nego da ih vode drugačiji motivi.

"U svaku utakmicu ulazim sa željom da se nadigravam i dokažem da mogu da se nosim sa svakim, bez obzira na ime i karijeru. Verujem da i saigrači razmišljaju slično".

"Budućnost smo dočekali emotivno iscrpljenu posle pobede nad Partizanom i to iskoristili. Protiv Cedevite smo 'izginuli' na terenu, odigrali fenomenalnu odbranu. Partizan je u zaletu, vraća im se Murić, ali navijači će biti uz nas i sigurno ćemo i protiv njih potražiti svoju šansu".

Hala "15. septembar" u Valjevu jedna je od onih koje prave razliku u korist domaćeg tima.

"Prima 1.500, maksimalno 2.000 ljudi. Naravno da nam mnogo znači podrška navijača, koji zbog blizine terena vrše pritisak na protivnika, pa i na sudije. Nije svejedno kada stalno čuješ komentare sa tribina, kao da ti pričaju na uvo. Gostima to dosta otežava igru".

KOLEDŽ PUN POGODAK

Pre nego što je sa reprezentacijom osvojio bronzu na Univerzijadi u Kazanju 2013, Malešević se iz rodnog Užica otisnuo na studije u SAD i tamo ostao četiri godine. Diplomirao je marketing na univerzitetu Roud Ajlend.

"Na koledž sam otišao preko trenera Momira Gajića, koji mi je pomogao da se snađem i najzaslužniji je što sam tamo i ostao. Isprva je teško adaptirati se na drugačiju kulturu, jezik, uslove rada, iako imaš sve što ti treba. Tek u drugoj godini shvatiš da si uradio pravu stvar. Tamo sam napredovao ljudski i košarkaški, imam samo reči hvale za taj sistem".

Međutim, krilo Metalca ne veruje da će crno-beli podleći atmosferi.

"Oni su iskusna ekipa. Navikli su na takve stvari i ne obaziru se. Nama će pune tribine biti dodatni motiv, ali njima neće biti hendikep".

Valjevci su serijom pobeda podigli skor na 8-9. Eventualnim uspesima protiv Partizana (10-7) i Olimpije (8-9) našli bi se u borbi za plej-of, o čemu letos niko nije mogao ni da sanja...

Ipak, za sada u svlačionici Vladimira Đokića o tome ne razmišljaju.

"Ne osvrćemo se mnogo na tabelu", poručuje Nikola Malešević.

"Idemo od utakmice do utakmice, sa željom da napredujemo kao tim i individualno. Rezultati ako dođu, još bolje. Očekivanja smo već premašili".

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC