• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi "Big 3" na NBA Zapadu?

Autor mondo.rs

Američki mediji najavljuju veliki "trejd" Bruklina i Oklahome...

Ol star centar Bruklin Netsa Bruk Lopez (26 godina, 213 cm) mogao bi ovih dana da napusti franšizu koja ga je izabrala na draftu 2008. i pridruži se Kevinu Durentu i Raselu Vestbruku u Oklahoma Siti Tanderu.

Kako saznaje "Yahoo! sports", Oklahoma bi u zamenu za Lopeza dala centra Kendrika Perkinsa (30, 208), beka Džeremija Lemba (22, 196) i draft "pikove", koji su Netsima neophodni za podmlađivanje tima i smanjenje platnog spiska.

Bruk Lopez je jedan od najboljih napadača NBA lige na poziciji "pet", kada je zdrav, što često nije slučaj.

U decembru je zbog povrede pauzirao dvadesetak dana, a u tom periodu se nametnuo reprezentativac SAD sa Mundobasketa Mejson Plamli, koga je trener Lajonel Holins nastavio da forsira i kada se renomirani centar oporavio.

Lopezov ugovor za ovu sezonu vredan je 15,7 miliona dolara, a za sledeću 16,7 miliona, dok će Perkins na leto postati slobodan agent i tako rasteretiti budžet svog tima (igra za 9,1 milion godišnje).

Nekadašnji centar šampionske ekipe Bostona "trejdovan" je u Oklahomu februara 2011, zajedno sa Nejtom Robinsonom, a Seltikse su tada pojačali Džef Grin i Nenad Krstić.

"Grmljavina" je odmah posle trampe potpisala novi, četvorogodišnji ugovor sa Perkinsom, zbog čega joj je pred početak sezone 2012/13 bilo preskupo da zadrži Džejmsa Hardena.

Kao što znamo, Harden je u Hjustonu izrastao u jednog od najvećih asova današnjice, dok je Perkins postao "promašena investicija".

Bruklin je sa skorom 16-23 osmi na tabeli Istoka, ali sa postojećim sastavom nema naročitih ambicija, čak je i vlasnik Mihail Prohorov stavio franšizu na prodaju.

Oklahoma (18-20), koja je imala problema sa povredama Vestbruka i Durenta, u mnogo kvalitetnijoj Zapadnoj konferenciji treba da prestigne Finiks Sanse (23-18) ili eventualno San Antonio Sparse (24-16) i uhvati "poslednji voz" za plasman u plej-of.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC