• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbi iz Galate: Zvezda se umorila

Autor mondo.rs

Erceg i Micov ponosni na to što je Galatasaraj ponovio uspehe Olimpijakosa i Reala iz Arene, ne zameraju navijačima uvrede.

 Srbi iz Galate: Zvezda se umorila Izvor: MN PRESS

Iako je u Beograd došao sa reputacijom ekipe koja ne igra dobro na gostovanjima, Galatasaraj je u Kombank areni odigrao dobru utakmicu, bez velikih padova i ostvario pobedu koja mu daje nadu da će se plasirati na neko od prva četiri mesta u grupi.

Zoran Erceg nije blistao kao u istanbulskom okršaju (ni blizu), ali je Vladimir Micov (propustio prethodni okršaj zbog povrede) bio odličan.

Oko njih je posle utakmice bila najveća gužva u svlačionici Galatasaraja...

"Mnogo je teško igrati ovde, mislim da smo tek treća ekipa koja je dobila Zvezdu u gostima. Sveli smo ih na šezdesetak poena, pred sjajnim navijačima, koji ih podržavaju 40 minuta. Hvala Zvezdi na gostoprimstvu, želim im sve najbolje u nastavku Top 16", rekao je Erceg.

Uvrede na račun Srba u Galatasaraju ocenio je "očekivanim".

"Sigurno da postoji neki gnev prema meni, ali kao što sam izjavio par puta - samo sam košarkaš i trudim se da igram što bolje. Desilo se da baš na toj utakmici u Istanbulu odigram dobro, možda sam tada zapao za oko svima... Nemam ništa ni protiv koga, imam dosta drugova u Zvezdi i ništa nije bilo zlonamerno".

Erceg kaže da je Zvezda "morala" da padne u formi i da se to događa upravo sada.

"Oni su kvalitetna ekipa, sa 12 kvalitetnih igrača. Možda su ih ova dva poraza kod kuće malo poremetila, ali mislim da i dalje imaju realne šanse. Dosta je ekipa koje konkurišu za treće i četvrto mesto".

Povremeni reprezentativac izrazio je nadu da će i Galatasaraj preduzeti sve mere da revanš bude organizovan na vrhunskom nivou i da se neće ponoviti nemile scene od jesenas.

Izvor: MN PRESS Vladimir Micov pohvalio je ambijent u Areni i konstatovao da je njegov tim "kontrolisao celu utakmicu".

"Nismo podlegli atmosferi, već smo kontrolisali skok i njihovu kontru, koja im je najjače oružje".

Micov je o uvredama sa tribina govorio kratko i uz osmeh.

"Nemam šta da zameram... Naše je da se koncentrišemo na parket".

Srpski internacionalac otkrio je i kako su turski košarkaši reagovali na povišenu tenziju stvorenu pred utakmicu.

"Teško je bilo, pogotovo kada su nas i Turci pitali šta i kako. Vidimo šta piše po novinama, ima različitih informacija. Pomalo su bili uplašeni, ali smo ih smirivali i govorili da nema šta da se dogodi i da je nemoguće da se bilo šta dogodi. Dobro, nije lako kada čujemo neke povike sa tribina, ali smo pokušali da se izolujemo od toga".

O Zvezdi je govorio pohvalno, uz primedbu da su crveno-beli "ušli u neki zamor".

"Moralo je da dođe do pada forme. Napravili su rekord u ABA ligi, imaju lepu priliku da zadrže prvo mesto i opet uđu u Evroligu, što bi bio veliki uspeh. Mladi su i imaju dobar projekat za budućnost".


Micov se složio sa trenerom Atamanom, u oceni da je Galatasaraj odigrao možda i najbolju utakmicu ove sezone.

"Imali smo velikih problema, pre svega finansijskih. Pet igrača je otišlo, došli su novi i za sve to je potrebno vreme. Čak bih rekao da je ovo naša najbolja utakmica, pogotovo u gostima. Prošli put smo došli ovde sa novim timom, neuigranim i praktično su nas pregazili. Sada smo iskusniji četiri meseca, prošli smo u Top 16 i srećno i ne znam ni kako da to nazovem, ali ovo je bio potpuno drugačiji meč".

Prošli put je u Beogradu isticao Fajnal-for kao konačni cilj vicešampiona Turske. Delovalo je kao "nemoguća misija", ali sada više ne toliko.

"Cilj je Fajnal for iako je to izgledalo mnogo daleko kada smo krenuli. U Istanbulu smo pobedili Žalgiris, sada Zvezdu u gostima, u sledećem kolu imamo Albu kod kuće..."

Micov je na kraju izrazio uverenje da ni prilikom revanša protiv crveno-belih "neće biti loših stvari".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC