• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kalinić o krizi Zvezde: Izgovori su za gubitnike

Autor mondo.rs

"Ko traži izgovore - taj je gubitnik. Moramo da još bolje radimo i da počnemo da igramo", rekao je krilni košarkaš Crvene zvezde Telekom u večeri trećeg uzastopnog poraza svog tima u Top 16 fazi.

 Kalinić o krizi Zvezde: Izgovori su za gubitnike Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

U Zvezdu je stigao kao pobednik, kao vicešampion sveta. Kada je išlo odlično za crveno-bele na svim frontovima - bio je među najboljima. Kada je ekipa ušla u zimsku krizu - bio je najbolji. Međutim, u četvrtak uveče ni on nije bio na svom nivou.

Nikola Kalinić pokazuje svoj borbeni karakter u svakom nastupu. I u najkraćem razgovoru sa njim, jasno je uočljivo da više od svega voli pobede. Stoga, nije potrebno posebno opisivati njegov izraz lica posle poraza od Galatasaraja, trećeg uzastopnog neuspeha crveno-belih u Top 16 fazi Evrolige.

Delovao je potpuno razočarano.

"Pa, jesam, razočaran sam. Startovali smo 0-3 i šta da kažem... Ne volim da gubim, niko od nas ne voli da gubi, pogotovo ne voli da doživi tri poraza zaredom u Evroligi. Teško je, ali šta sad? Moramo i iz ovoga da učimo", rekao je novinarima u svlačionici.

Priču o utiscima posle utakmice sveo je u nekoliko rečenica.

"Težak poraz i loša utakmica za nas. Loše smo odigrali meč, osim te druge četvrtine, u kojoj smo pokazali čvrstinu i odigrali relativno dobro. Ovo ostalo je sve bilo mekano, što nam ne priliči. Tako ne treba da igramo. Još jedna lekcija za nas i nadam se da ćemo izvući pouke iz nje, kao i da ćemo već u sledećim utakmicama pokazati da nismo slučajno ušli u Top 16 i da nismo slučajno ušli kao drugi u grupi iza Olimpijakosa".

Iako i dalje ređa pobede u ABA ligi, evidentno je da je Zvezda u krizi igre, samopouzdanja, na momente i energije. Kako se izboriti sa tim?

"Potrebno nam je malo vremena da razmislimo o svemu, da verovatno napravimo neke promene, da još bolje treniramo, da jednostavno popravimo formu i da počnemo da igramo. Došao je period kada smo se ispraznili i psihički i fizički, ali neću izgovore. Batalimo izgovore kao što su težak ritam, mladost. Moramo da odigramo muški i da pokažemo šta znamo i umemo. Ko traži izgovore - taj je gubitnik".

Proteklih nedelja Nikola Kalinić je najbolji igrač Crvene zvezde.

"Možda su neki pali, možda su počeli da malo više obraćaju pažnju na neke druge momke - Bobana i Markusa, a ja sam taj prostor iskoristio. Svih 12 momaka mora da se mobiliše, stegne i da teramo dalje. Ušli smo u Top 16 nikako nezasluženo i moramo da odigramo to kako znamo. Mislim da ćemo to pokazati"

Zašto je u četvrtak Zvezdina igra bila "slaba i mekana", kakvom je i sam nazvao?

"Ne znam. Zaista ne znam. Ima i objektivih razloga o - težak ritam i sve to... Verovatno su momci umorni, ali ni to ne sme da bude razlog. Ne znam da odgovorim na to pitanje, zaista. Verovatno smo i izgubili zato što nismo znali odgovor".

Dani i nedelje uoči utakmice proticali su u najavi meča koja nije imala mnogo dodirnih tačaka sa košarkom. Kompletan ambijent je tražio i posebnu pripremu za još jedan duel sa Galatom. Kalinić misli da je na tom polju urađen maksimum.

"Naravno da smo bili dobro pripremljeni. I sam ulazak u utakmicu je to dokazao. Dobro smo počeli i sa te strane nije bilo nikakvih problema. Ti incidenti koji su bili u vezi sa tribinama su i ostali na tribinama i nisu se preneli na nas"

A, onda je ponovo počeo konkretno o trenutnoj formi, skoru 0-3 u Grupi E, "skupoj školi", opravdanjima...

"Jeste ovo Evroliga, ali ponavljam da ne bi trebalo da tražimo izgovore u bilo kakvoj atmosferi, u bilo kakvom teškom rasporedu, bilo čemu. Treba da se skupimo još više i da igramo kako smo pokazali da možemo. Jednostavno - to je to. Nema neke preterane filozofije".

Kako na tim utiču velika očekivanja navijača? Dominantan plasman u Top 16 povećao je apetite. Napadu na titulu u ABA ligi nepotrebno je previše isticati posle rekordno uspešnog starta i niza pobeda.

"Pravo navijača je da očekuju i iščekuju. Verovatno to ne rade bez razloga. Pokazali smo da možemo, pokazali smo šta možemo, ali smo malo u krizi... To je Evroliga, nije utakmica neke lige - da ne potcenim nikoga - ali moramo da se skupimo. Ne smemo da padamo u tuge i tugovanje. Moramo da nastavimo da radimo.

Da li postoji strah od trenutne krize i pada forme? Navijači Zvezde dobro znaju kako izgleda dočekati zimu sa velikim apetitima, a potom gledati svoj tim kako pada kada krenu uvodne borbe za trofeje.

"To svi potenciraju, ali strah nas tera napred, da još jače radimo. Možda smo i mi pomalo počeli da se sakrivamo iza tog pada forme, što nikako ne bi smelo da se dogodi. Svi smo mladi momci, imamo dovoljno toga u sebi da možemo da igramo i da se podignemo".

Koliko se trenutna situacija odražava na samopouzdanje?

"To svi potenciraju, ali tako je u Zvezdi. Svi čekaju slabost da bi se uhvatili za to. Borimo se protiv toga i to nam imponuje. To je znak da dobro radimo, čim nas svi gledaju i čim svi traže naše slabosti. Podigli smo kriterijume, naravno i zato nam je teško zbog 0-3 u Evroligi. Hoćemo da se povratimo kako znamo i umemo. Još jednom kažem - izgovora ne sme da bude. Samo rad", podvukao je Kalinić.

Sledeću utakmicu, Crvena zvezda Telekom odigraće u ponedeljak uveče, u hali Pionir protiv Zadra. Potom je čeka put u Barselonu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC