• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Markus Vilijams: Pao sam, ali ustaću

Autor mondo.rs

Slabe partije plejmejkera Zvezde poklopile su se sa lošijom formom većeg dela tima. "Vreme je da uđemo u teretanu i radimo", rekao je posle poraza od Galatasaraja.

 Markus Vilijams: Pao sam, ali ustaću Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Nikola Kalinić dao je sve od sebe da prethodnih nedelja zameni Markusa Vilijamsa i Bobana Marjanovića. Preuzimao je odgovornost, pa kao lider nosio ekipu do "jadranskih" pobeda i u okršajima sa evro rivalima.

Ipak, za pobede u Top 16 fazi Evrolige potrebna mu je pomoć. Potrebni su mu bar i Markus Vilijams i Boban Marjanović kakvi su bili u prvom dele sezone. U petak uveče, protiv Galatasaraja, Zvezdin gorostas ubacio je 18 poena i uz sedam skokova bio statistički najbolji igrač ekipe...

Međutim, Vilijams je još jednom odigrao ispod svog nivoa.

Povezane vesti

Amerikanac, koji je "kupio" navijače u prvoj fazi Evrolige asistencijama, trojkama i liderstvom, završio je utakmicu pred 18.000 navijača sa 12 poena, četiri asistencije i četiri izgubljene lopte. Za dva je šutirao 1/5, za tri 2/3.

Drugu fazu najjačeg evro-takmičenja dočekao je kao najbolji asistent. Odbrane još snažnijih rivala posebno su obratile pažnju na njega i za sada nije našao odgovor na veće izazove. Niti je našao formu kojom je jesenas dizao Kombank arenu na noge.

O svojoj igri je posle utakmice govorio konkretno.

"Nije dobro, to je jasno. Igrao sam bolje na početku sezone, ali mislim da ovakvi padovi nisu ništa neobično i boriću se da se vratim na stari nivo, kao i ceo tim", rekao je Vilijams novinarima posle meča.

I u četvrtak uveče nije delovao srećno na parketu. Jasno je prolazi kroz težak period.

"U poslednje vreme imam problem sa šutem, ali biće ovo duga sezona. Ovo je period kada bi trebalo da jednostavno uđemo u salu i da treniramo. Da vežbamo stvari koje ne radimo dobro".

Treći evroligaški poraz u nizu doneo je u petak uveče tišinu u svlačionicu Crvene zvezde.

"Teško je. Bez obzira na to protiv koga igraš, a igramo protiv nekih od najboljih timova u Evropi. Znamo šta je ulog i znamo šta moramo da uradimo da bismo bili bolji", objašnjava Vilijams.

Perfektan skor u ABA ligi lišio je crveno-bele pritiska u ovoj fazi regionalnog takmičenja. U ponedeljak ih očekuje duel protiv Zadra, pa gostovanje Barseloni.

"Moramo da se borimo. I u ponedeljak, kada budemo igrali protiv Zadra, sa kojim smo se već sastali na njihovom terenu. Naš cilj je isti - bez obzira na to ko je sa druge strane", podvukao je Vilijams.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC