• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujošević lepo o Valjevcima, Đokić baš skroman

Autor mondo.rs

Partizanov strateg poželeo Metalcu da što pre dobije novu dvoranu, a trener domaćih nazvao crno-bele "moćnom ekipom".

Duško Vujošević rekao je na konferenciji za medije da je očekivao tešku utakmicu protiv Metalca i da su njegovi igrači prelomili meč zahvaljujući čvrstoj igri u odbrani.

"Čestitam mojim igračima na želji i postignutom rezultatu, a Metalcu na dobroj igri večeras i fantastičnoj sezoni. Ne treba zaboraviti da je njihova ekipa pravljena pred sam početak sezone. Sastavljena je od igrača koji se dobro uklapaju u grupu, ostavljaju srce na parketu i njen kvalitet je teško sagledati na prvi pogled. Grad je to ispratio punom dvoranom, a trud koji ljudi ulažu, pre svih doktor Boško Đukanović, dobija puni smisao", rekao je Vujošević.

On je rekao da je Partizan znao koliko ga težak zadatak očekuje.

"Ekipa koja pobedi Budućnost i Cedevitu zaslužuje poštovanje. Metalac je hvatao priključak zahvaljujući našim greškama i oscilacijama i nije se moglo očekivati da utakmica bude rešena pre finiša. Hvala navijačima Partizana, koji su uspeli da dođu do ulaznica i koji su podržali ekipu".

Crno-beli su slavili u Valjevu rezultatom 72:83, mada su pet minuta pre kraja imali tek minimalnu prednost (68:69).

"Igrači su prepoznali situaciju i prelomili meč zahvaljujući dobroj odbrani, ali takođe i dobrim rešenjima u napadu".

Vujošević je izrazio želju da taj klub dobije novu dvoranu (temelji su odavno udareni), jer bi to bio "spomenik" celoj generaciji koja je sedamdesetih godina igrala prvu ligu SFR Jugoslavije.

"Vidim da dosadašnji uspesi Metalca nisu utolili glad ni tima, ni kluba. Sigurno će i u nastavku sezone biti veoma dobri. Nije realno očekivati da se takmiče za plej-of, ali čuda se događaju kada se u njih veruje".

"Najvažnije od svega bi bilo da grad, pa i širi region, ulože napor u pravcu izgradnje kvalitetne dvorane, što bi bio pravi spomenik učinku Metalca ove sezone, ali i mnogo ranije, sa pokojnim Lukom Stančićem, mojim prijateljem Pljakićem, braćom Kovačević i ostalim igračima. I onda bi košarka u Valjevu imala budućnost".

Trener Metalca Vladimir Đokić ocenio je da je presudio Partizanov kvalitet, ali je pokazao i veliku skromnost, na ocenu Duška Vujoševića da rezultat Metalca "proističe iz velike borbenosti, koje ne može da bude bez atmosfere u svlačionici i dobrog rada trenera", kao i da "kolega Đokić na klupi odlično reaguje, da kao bivši plejmejker razume igru i odlično radi svoj posao".

"Čast mi je što me je Vujošević nazvao kolegom, iako ja mislim da još to nisam. Momci su večeras malo 'izgoreli', pa smo stalno jurili prednost, a na kraju je odlučio kvalitet Partizana, jer je to moćna ekipa".

Đokić je dodao da ga ne brine prekid serije od četiri pobede.

"Nema tugovanja, spremamo se za nove utakmice. Biće još pobeda ove sezone".

Partizan sa skorom 11-7 preti Cedeviti (11-6) na trećem mestu, dok su Valjevci (8-10) u sredini tabele ABA lige.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC