• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kadeti BiH gaze redom! (VIDEO)

Kadetska selekcije Bosne i Hercegovine (U-16) ostvarila je tri pobjede na turniru u Turskoj savladavši Njemačku, Srbiju i Kinu.

Na startu takmičenja u turskom gradu Koniji izabranici Emira Halimića su porazili "pancere" rezultatom 60:52najviše zahvaljujući odličnim partijama Džanana Muse i Njegoša Sikiraša.

Musa je Nijemcima ubacio 26 poena uz devet skokova i četiri asistencije, dok je Sikiraš ubacio 14 poena i dodao 12 skokova.

Kadeti 1
Izvor: YouTube

U narednom meču protiv vršnjaka iz Srbije "odskočio" je ponovo Sikiraš sa novim dabl-dabl učinkom od 15 poena uz 12 skokova, pa su mladi "zmajevi" poslije preokreta upisali novu pobjedu (67:63).

Kadeti 2
Izvor: YouTube

Uslijedila je utakmica s Kinezima, koji su takođe položeni na pleća - 75:57 uz briljantnu partiju Muse (28 poena i osam asistencija). Sani Čampara je ubacio 18 pogodaka, a odličan je ponovo bio i Sikiraš sa čak 16 skokova i 11 koševa.

U oviru grupne faze preostale su još utakmice sa selekcijama domaćina i Italije, pa će uslijediti takmičenja za plasman protiv timova iz druge grupe u kojoj su reprezentacije Gruzije, Rusije, Letonije, Litvanije, Francuske i Crne Gore.

Na turniru se nalazi evropska košarkaška krema, a kako su dosad igrali, mladi igrači BiH pokazali su da predstavljaju budućnost "Starog kontinenta" i red je da im svima pomenemo imena:

Džanan Musa, Njegoš Sikiraš, Emir Čerkezović, Sani Čampara, Ivan Sabljić, Aleksandar Stojšić, Vedran Mirković, Srđan Kočić, Timur Ovčina, David Kovačević, Emir Bačvić i Semin Burko.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC