• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radonjić: Imamo budućnost, a i sadašnjost

Autor mondo.rs

Trener Crvene zvezde prati razvoj juniora, bezbrižan za dalji razvoj prvog tima. Potpuno veruje i u sadašnji sastav i još jednom uverava da će biti najspremniji kada bude najvažnije, u aprilu.

 Radonjić: Imamo budućnost, a i sadašnjost Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda Telekom uspela je da u nedelju odmori lidere, sačuva povređenog Branka Lazića i da uz to ostvari ubedljivu pobedu.

Od trojki u nizu Nemanje Dangubića, preko "bombe" Stefana Jovića sa polovine terena, do "alej-upa" debitanta Alekse Radanova i Nemanje Dangubića, tim Dejana Radonjića priredio je dobru zabavu navijačima.

Posle utakmice, šef struke lidera ABA lige bio je zadovoljan.

"Imali smo dobar pristup od početka meča i bio je prisutan svih 40 minuta. Bilo je jako važno da budemo dovoljno ozbiljni i da odigramo kvalitetno u postojećim okolnostima, posle pobede nad Makabijem", počeo je Radonjić razgovor sa novinarima.

Trener Zvezde zadovoljan je doprinosom koji je svaki igrač crveno-belih pružio u trijumfu protiv Valjevaca. Pružio je šansu svima u rotaciji osim Bobanu Marjanoviću, u želji da gorostas crveno-belih bude spreman za četvrtak i gostovanje

"Iako smo bili oslabljeni večeras, svaki igrač na terenu dao je doprinos da bismo nadomestili izostanak pojedinih igrača. Jako je bitno da budemo kompletni protiv Galatasaraja, a još je bitnije da na sledećem treningu već svi budu tu, da bismo uradili sve planirano".

U tom svetlu, trener Zvezde govorio je i o obavezama ekipe do kraja Top 16 faze Evrolige.

"Nemamo nikakvu dilemu i ne razmišljamo u pravcu da preostale utakmice u Evroligi ne posmatramo kao takmičarske. Idemo apsolutno spremni da savladamo svakog protivnika, a utakmice ABA lige omogućavaju nam da imamo kontinuitet dobrog rada", dodao je Radonjić.

Šef struke crveno-belih posebno je upitan za nastup Alekse Radanova, juniora rođenog 1998. godine, koji je do večeras samo trenirao sa prvim timom Zvezde.

Izvor: MN PRESS "Mislim da ove godine imamo pre svega mlad tim. Čak i za uslove ABA lige. Radanov i Aranitović treniraju sa nama kada god mogu. To što poseduju i u šta sam imao prilike da se uverim na nedavnom juniorskom turniru, dokaz je da rade jako kvalitetno. Nema brige oko perspektive", rekao je on.

Radanov i Aleksandar Aranitović (takođe rođen 1998) nastupili su nedavno na kvalifikacionom turniru Evrolige u Beogradu, u godinu dana starijoj konkurenciji. Zvezdini juniori osvojili su trofej i kvalifikovali se na završno takmičenje u Madridu, gde će braniti kontinentalnu titulu.

S obzirom na večeras viđeno, nije isključeno da se u preostala dva "jadranska" kola i zajedno nađu u prvom timu.

"Uzimamo u obzir jako naporan period iza nas i planiramo da dobro reagujemo i da iz svega što nas čeka pokušamo da izađemo zdravi", istakao je Radonjić, sa jasnom aluzijom na aprilski plej-of ABA lige.

S tim u vezi, još jednom je jasno podvukao:

"Siguran sam da ćemo biti spremni za ono što nas čeka".

S obzirom na to da je Cedevita "preživela" u Zadru, još se ne može konstatovati da će ona biti rival crveno-belih u polufinalu, koji je i baraž za plasman u Evroligu.

Radonjić je podvukao da zna svoje želje, ali još ne i kako će izgledati finiš ligaškog dela takmičenja.

"Ne možemo da biramo protivnika u polufinalu, mi smo prvi. Čekamo da vidimo ko će biti četvrti i to je to. Znamo šta su nam želje, čekamo poslednje kolo i rezultate, pa ćemo napraviti analizu pre početka plej-ofa".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC