• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KS Crne Gore: (N)i FIBA i ULEB

Autor mondo.rs

Generalni sekretar KS Crne Gore Petar Popović ističe da će se taj savez zvaničnu odluku o tome da li prihvata odluku FIBA o nepriznavanju ABA lige doneti za najviše mesec dana.

Sukob FIBA - ULEB uneo je mnogo pometnje u košarkaške vode na ovim prostorima.

FIBA je odlučila da ne priznaje ABA ligu, koja egzistira punih 14 godina, a nacionalni savezi zemalja učesnica regionalnog košarkaškog takmičenja sada moraju da odluče kojem će se "carstvu" privoleti.

Košarkaški savez Crne Gore još nije doneo konačnu odluku.

"U narednih dvadeset dana,najkasnije mesec dana treba očekivati naš stav, ali nećemo žuriti sa odlukom. Ono što je izvesno je da moramo da se povinujemo zahtevima FIBA, jer smo njeni članovi. U suprotnom se može desiti da se nacionalnim savezima zabrani nastup na velikim takmičenjima. Ipak, da je ne prejudiciram stvari, treba sačekati zvaničan stav Košarkaškog saveza Crne Gore", rekao je za "Vijesti" Petar Popović, generalni sekretar KS Crne Gore.

Podgorička Budućnost već godinama je redovni učesnik ABA lige. Da li će crnogorski klubovi nastaviti da igraju tu ligu, znaće se uskoro.

"Čekamo još konkretne stvari, ali ono što je izvesno da ABA lige više neće biti u ovom formatu. Biće formirana nova međunarodna liga u kojoj će igrati samo timovi sa prostora bivše Jugoslavije. Međutim, o tome će moći da se razgovara tek kada se bude krenulo u njeno formiranje. Možda će nešto jasnije da bude kada se direktor FIBA za Evropu sastane sa čelnicima nacionalnih saveza, koji će zastupati interese svojih klubova. Kada će do tog sastanka doći, za sada nije poznat tačan datum, ali to treba očekivati u skorije vreme", dodao je Popović.

On je istakao da je najvažnije da će se košarka igrati i dalje na prostorima bivše Jugoslavije.

"Samo neće više biti privatnih liga. Svaka liga ubuduće mora biti pod okriljem nacionalnih saveza, odnosno da je oni vode. Kakav će biti novi format lige, to tek treba da se odluči", napomenuo je gensek KS Crne Gore.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC