• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radonjić: Očekujem paklen ambijent u Istanbulu

Autor mondo.rs

Zvezda u 10. kolu Top 16 faze Evrolige u četvrtak gostuje Galatasaraju. Trener crveno-belih veruje da će turski klub sve organizovati da meč protekne u sportskoj atmosferi.

 Radonjić: Očekujem paklen ambijent u Istanbulu Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda u četvrtak će gostovati Galatasaraju u Istanbulu u Top 16 fazi Evrolige. Biće to prvi meč te dve ekipe u turskom gradu posle duela krajem novembra prošle godine, kada je ubijen navijač Crvene zvezde Marko Ivković.

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić izjavio je da od države Turske i Galatasaraja očekuje da urade sve što je potrebno kako se uoči novog meča dva tima u Istanbulu ne bi dogodilo ništa slično kao prilikom prethodnog duela.

"Država Srbija, grad Beograd i Crvena zvezda odradili su odličan posao u organizaciji prvog meča u Top 16 fazi, sve je proteklo u sportskoj atmosferi. Ne razmišljamo na drugačiji način, akcenat je na sportskom delu, a ostalo nas ne dotiče. Verujem da će njihov odgovor da bude identičan i to očekujem", izjavio je Radonjić na konferenciji za medije u dvorani Pionir.

Radonjić je dodao da je duh Marka Ivkovića uvek prisutan kada Zvezda igra svoje utakmice.

"Taj nemili događaj kod nas je proizveo težak osećaj i imamo puno razloga da budemo motivisani. Imaćemo ogroman motiv, ali da li će to biti dovoljno da pobedimo Galatasaraj, videćemo. Očekujem paklen ambijent, koji će biti adut domaćina, ali to je dobra prilika da iskusimo i takvu situaciju i pokažemo da možemo da pobedimo", naveo je Zvezdin trener.

Duel u Istanbulu biće četvrti okršaj dva tima ove sezone. U prvoj fazi Evrolige Zvezda je ubedljivo slavila u Beogradu, potom je Galatasaraj pobedio u Istanbulu posle produžetka, uz trojku Zorana Ercega sa pola terena za izjednačenje, da bi u prvom meču u Top 16 fazi turski klub dobio u Areni.

"Idemo iz meča u meč, cilj nam je da sve utakmice u Evroligi do kraja odigramo takmičarski i ostvarimo što više pobeda".

Radonjić je istakao da Galatasaraj ima kvalitetan tim, iako je klub zbog finansijskih problema napustio Karlos Arojo.

"Igrači im odlaze, ali dolaze novi, u takvoj situaciji pokazuju kvalitet više, izlaze jači, najbolji dokaz je pobeda koju su u u ponedeljak ostvarili protiv Fenerbahčea u prvenstvu Turske. Reč je o ozbiljnom timu koji neće dozvoliti da ispusti sezonu i ne ostvari zacrtane ciljeve".

Radonjić je rekao da Branko Lazić zbog povrede neće putovati u Istanbul i da će se više o njegovom povratku znati nakon treninga u petak.

"Marjanović i Vilijams su trenirali i očekujem da budu u ekipi za meč u Istanbulu", naveo je Radonjić.

Utakmica 10. kola E grupe Top 16 faze između Galatasaraja i Crvene zvezde igra se u četvrtak od 19 sati u Istanbulu.

Crvena zvezda i Galatasaraj nalaze se na začelju tabele grupe E sa identičnim skorom - po dve pobede i sedam poraza.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC