• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Akojon: Neverovatna energija navijača

Autor mondo.rs

Iskusni bek predstavio se beogradskoj publici sa 16 "lakih komada" u pobedi nad Zadrom. Ostaje da se vidi može li da nastavi u istom ritmu...

 Akojon: Neverovatna energija navijača Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Džoš Akojon došao je u Partizan da popuni poziciju plejmejkera, ali je na zvaničnom debiju odigrao mnogo više u skladu sa svojom statistikom iz Kine, gde je uz tridesetak poena po utakmici imao tek po tri-četiri asistencije.

Pred njim je period prilagođavanja i uigravanja, tako da je još rano za donošenje zaključaka u pogledu uloge u timu.

Ali, sigurno je da navijači i trener Vujošević neće imati ništa protiv, ako i ubuduće bude postizao 16 poena za 13 minuta na terenu i šutirao trojke 4/6!

"Na početku utakmice sam osećao određeni umor, ali su me saigrači i publika progurali kroz krizu. Vidim da će biti sjajno igrati ovde. Srećan sam zbog pobede, ali znam da nas u nedelju čeka veoma važna utakmica", prvi su utisci 29-godišnjeg Amerikanca nigerijskog porekla.

Kao i svaki stranac koji dođe u Partizan, doživeo je pozitivan šok zbog broja gledalaca i bučnog navijanja. Pun Pionir ove sezone je polako postao nešto što se podrazumeva, bez obzira na ime rivala u ABA ligi.

"Ovo je najbolja publika pred kojom sam igrao u karijeri. Energija koju prenose na ekipu je neverovatna, nikada nisam osetio tako nešto. Kad sam video kako su poludeli kada je ušao moj prvi šut, ništa mi nije bilo jasno", smeje se Akojon.

Na opasku da nije izgledao kao igrač koji se priključio timu pre samo nedelju dana, odgovorio je da je to "zasluga saigrača".

"Saša, Mek (Mačvan), Dragan... Svi pričaju sa mnom, savetuju me i to mi mnogo znači".

Utakmica protiv Zadra u dobrom delu je bila egzibiciona, Njena završnica više je ličila na revijalnu utakmicu "Grobari za nas", u kojoj je Akojon prvi put obukao crno-beli dres, nego na borbu za bodove.

Novi član srpskog šampiona svestan je da će u Podgorici biti mnogo drugačije, jer će ulog biti drugo mesto na tabeli, a domaćin će se verovatno postarati da svom timu omogući maksimalnu podršku sa tribina.

"Izaći ćemo na teren da igramo svoju igru. Nećemo sami sebe da opterećujemo, ali svesni smo šta nam je zadatak. Borimo se za što bolju poziciju pred plej-of i potrebna nam je pobeda. Imamo celu nedelju da se dobro spremimo i verujem da hoćemo", završio je Džoš Akojon.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC