• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evrokup u Valjevu? Metalac se pita

Autor mondo.rs

Tim Vladimira Đokića stigao je sjajnim igrama nadomak plasmana u evro-takmičenje. Da li će se međunarodna košarka opet igrati i van Beograda? Saznaćemo u subotu.

Košarkaši Metalca na korak su do plasmana u Evrokup. Samo 40 minuta deli ih od overavanja "evro-vize" i spektakularnog završetka debitantskog nastupa u ABA ligi.

Ko se nadao ovakvom ishodu posle početnog skora Valjevaca 0-5, ostvarenog u periodu kada su sve utakmice igrali van svoje dvorane, dok su neuspešno "razbijali" tremu na terenima od Podgorice do Solnoka i od Novog Mesta do Beograda...

Posle tako demotivišućeg starta, svanuo je 1. novembar i ekipa Vladimira Đokića te večeri pobedila je Olimpiju u Ljubljani, upisavši trijumf kojim je nagovestila ono što je viđeno u preostalih 19 kola.

Od slavlja u duelu sa "zmajčekima", ekipa Vladimira Đokića potvrdila je da definitivno poseduje kvalitet za ABA ligu. Podizala je formu, zaigrala u Valjevu i od te večeri do danas ostvarila skor 13-7. U subotu uveče, zabeležila je protiv Mege i 13. "jadranski" trijumf, kojim je kraj svog imena ispisala pozitivan odnos pobeda i poraza - 13:12.

Trenutno, kolo pre kraja, Metalac zauzima na tabeli šesto mesto, najniže koje iz ABA lige vodi u Evrokup.  Ako u subotu, u hali Krešimir Ćosić, Valjevci pobede Zadar, definitivno će se plasirati na evro-scenu i dovesti međunarodno takmičenje u svoj grad!

Dakle, borbeni Đokićev tim vladar je svoje sudbine i sam će odlučivati o svom plasmanu, iako u Valjevu već imaju dovoljno razloga da podvuku crtu i ABA sezonu na izmaku nazovu uspešnom.

U slučaju pobede u Zadru, Metalac (13-12) zadržaće šestu poziciju i neće se osvrtati na rezultate utakmica prvih pratilaca - Krke (12-13) i Solnoka (12-13). Slovenački i mađarski timovi gubili su u Valjevu, ali imaju i bolju koš razliku u dvomečima sa Metalcem, pa je jasno da će navijati za tim Ante Nazora.

Dakle, poslednjeg vikenda neće biti u centru pažnje samo definisanje polufinalnih parova plej-ofa. Dan ranije, pažnja će biti potpuno usmerena ka Dalmaciji, gde ćemo navijati za najprijatnije iznenađenje regionalnog takmičenja.

Parovi poslednjeg, 26. kola:

u subotu:

Olimpija - Krka 17.00
Zadar - Metalac 19.00
Mega Leks - Igokea 21.00

u nedelju:

Cibona - Levski 17.00
Solnok - Cedevita 19.00
Budućnost - Partizan 19.00

u ponedeljak:

Zvezda - MZT 20.30

TABELA: Zvezda 23-2, Budućnost 18-7, Partizan 18-7, Cedevita 17-8, Olimpija 14-11, Metalac 13-12, Krka 12-13, Solnok 12-13, Zadar 11-14, Mega Leks 10-15, Igokea 9-16, Cibona 9-16, MZT 7-18, Levski 2-23.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC