• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Napadačka Barsa odbranom preslišala Olimpijakos!

Autor mondo.rs

Igrali su treći najbolji napadački tim Evrolige i ubedljivo najbolja odbrana Evrolige. Ispostavilo se...

Deveta pobeda Barselone u poslednjih deset utakmica sa Olimpijakosom!

Iako je taj, jedan poraz od Grka možda i najbolniji koji je Barsa doživela u poslednjih nekoliko sezona, a radilo se o polufinalu Fajnal-fora 2012. u Istanbulu, posle čega je Olimpijakos Dude Ivkovića jednako senzacionalno pobedio i CSKA Moskvu u finalu, može se reći da četa Ćavija Paskvala, manje-više, rutinski pobeđuje velikog rivala.

Prošle sezone u oba meča Top 16 faze, ovog puta na startu četvrtfinalne serije plej-ofa Evrolige. U Blaugrani: Barselona – Olimpijakos 73:57 (20:8, 15:18, 15:12, 23:19).

Tako je Barsa, tipično napadački tim s prosekom od 83,8 poena po utakmici, spustila Olimpijakos na 57 ubačenih poena. Trebalo je da bude obrnuto, s obzirom na to da su Pirejci ove sezone svodili svoje rivalne na tankih 71,6 poena po meču.

Od trenutka kada je Olimpijakos, u čije se redove posle mesec dana pauze zbog povrede vratio lider Vasilis Spanulis, poveo rezultatom 3:6, dominirao je jedan tim – ovaj drugi, Huana Karlosa Navara. Serijom 22:4, Barsa je stekla prednost od 25:10, a potom u trećoj četvrtini, igravši strahovitu odbranu protiv najboljeg defanzivnog tima Evrolige, Olimpijakosa, stigla i do 48:32, itd.

Tremel Darden uspeo je da ubaci dvojku na otvaranju treće četvrtine, a do početka četvrte, gosti su uspeli da ubace samo tri trojke, po jednu Met Lodžeski, Janis Papapetru i Dimitris Agravanis, ispostaviće se, prvi strelac crveno-belih u sredu uveče sa devet poena.

Logično, zaključujete, niko u timu Olimpijakosa nije bio dvocifren, a Barselona je do četvrte četvrtine držala rivala na 8/20 u šutu za dva (!?).

S druge strane, Paskvalov tim standardno je raspodelio poene na skoro pa ravne časti, a treba pomenuti i ulogu Bostjana Nahbara koji je, u trenutku kada je Olimpijakos u poslednjoj deonici "prišao" na 52:42, vezao dve trojke, uz poene Antea Tomića, i lansirao Barselonu ka ubedljivoj pobedi pred drugi meč u "Blaugrani", u četvrtak uveče.

Izvor: MONDO

CSKA i Fenerbahče će biti domaćini i u četvrtak, Barselona i Real Madrid u petak, a serije se u ponedeljak i utorak, 20. i 21. aprila, sele u Atinu i Tel Aviv.

Rezultati prvih mečeva letvrtfinala Evrolige:

Barselona – Olimpijakos 73:57 (20:8, 15:18, 15:12, 23:19)
Real Madrid - Efes (21)

U utorak:

CSKA - Panatinaikos 93:66 (29:21, 27:6, 21:15, 16:24)
Fenerbahče - Makabi 78:71 (16:22, 22:20, 21:16, 19:13)

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC