• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mitrović i Kalinić: Ista hala, jednake šanse

Autor mondo.rs

Košarkaši Zvezde složno konstatuju da pre svega moraju bolje da "grade" svoj koš da bi opet poveli u seriji protiv Partizana. "Ako nametnemo svoj stil u subotu - smanjićemo uticaj njihovih navijača", kaže kapiten crveno-belih.

 Mitrović i Kalinić: Ista hala, jednake šanse Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Jako važna plej-of serija večitih rivala u sredu je "skraćena".

Od subote uveče i prvog od dva meča u crno-belom "Pioniru", Partizan i Crvena zvezda Telekom igraće na dve pobede. Ko ih prvi ostvari - plasiraće se u Evroligu.

Košarkaši Zvezde propustili su u sredu uveče šansu da prvi steknu "meč loptu" i da povedu 2:0. U duelu sa energičnijim i pribranijim protivnikom doživeli su poraz pred svojim navijačima i posle uzbudljive završnice govorili o razlozima neuspeha.

"Od početka su imali bolji pristup nego mi. Nismo bili glavom u utakmici i ni na približnom nivou energije kao u prethodnom meču. Uspeli smo da se malo konsolidujemo i spustimo na samo 'minus jedan' posle onog zaostatka od petnaest poena, ali teško je preokrenuti rezultat protiv ekipe Partizana. Skupo nas je koštao skok u odbrani i slabo građenje koša. Ako mislimo da slavimo u ovoj seriji, to ćemo morati da popravimo", rekao je posle utakmice Luka Mitrović.

Kapiten crveno-belih konstatovao je da njegovi saigrači i on znaju kako bi mogli da utiču na prednost domaćeg terena, koju će predstojećeg vikenda u istoj dvorani imati njihov rival.

"Idemo sad u goste, gde ćemo igrati pred Partizanovim navijačima. Međutim, to je isti parket i ista dvorana, isti koševi i isti protivnici. Ako mi budemo nametnuli svoj stil igre, smanjićemo uticaj navijača crno-belih. Ima još da se igra, tek je 1:1 i očekuju nas još najmanje dva meča. Imamo šanse. Nije bilo gotovo ni posle prve utakmice, kao što nije ni sada. Trudićemo se da u već narednom duelu ispravimo greške i zabeležimo trijumf", dodao je Mitrović.

I Nikola Kalinić sažeo je utiske u kratku ocenu: "Ima još da se igra".

"Nastavljamo u subotu, rezultat je 1:1, šanse su jednake i idemo dalje. Prvi utisak iz druge utakmice je naše katastrofalno odigrano prvo poluvreme. U drugom delu smo uspeli da se vratimo, zaustavivši pre svega ono što smo najviše potencirali i da bi trebalo da zaustavimo - njihov ofanzivni skok. Vratili smo se u utakmicu u tim momentima, ali eto, na kraju nismo imali koncentracije i odigrali smo brzopleto", rekao je Kalinić.

Da li je Partizan sada u psihološkoj prednosti?

"Ne bih se složio. I pred utakmicu u sredu rekao sam da smo malčice u prednosti, ali pokazano je i večeras da to ne mora ništa da znači. Treniramo i jedni i drugi u toj hali cele godine. Ista je hala, ista je buka, na igrače to najmanje utiče", podvukao je krilni košarkaš Zvezde.

Sledeći meč: subota u 21.00 čas.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC