• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA: Plej-of bez zvezda

Autor mondo.rs

Završnica najjače lige sveta igraće se bez velikog broja najplaćenijih igrača. Ove sezone izostaće Kobi Brajant, Karmelo Entoni, Dvejn Vejd, Kevin Durent...

Posle višemesečne borbe i burne završnice okončan je regularni deo NBA lige.

Mesto u plej-ofu izborilo je 16 najboljih ekipa, ali i gotovo samo polovina od 32 najplaćenija igrača lige.

Ovogodišnje doigravanje u NBA ligi će proteći bez velikih zvezda poput Kobija Brajanta ili Karmela Entonija, budući da njihovi timovi, Los Anđeles Lejkers i Njujork, drugu godinu zaredom nisu obezbedili plasman u završnicu.

U finišu sezone nećemo gledati ni Kevina Durenta iz Oklahome i Dvejna Vejda iz Majamija.

Plejmejker Oklahome Rasel Vestbruk takođe će završnicu pratiti samo na TV ekranu, i tako biti prvi strelac NBA lige koji je propustio plej-of još od 2004. godine i Trejsija Mekgrejdija.

"Ovi momci su igrali plej-of godinama unazad i doneli su mnogo uzbuđenja samoj igri tokom završnica. Tako da, kada pogledam nazad, vidim da je mnogo velikih igrača odsutno iz plej-ofa, što je udarac za samu košarku", rekao je Karmelo Entoni.

Ipak, ima još zvezda koje su ostale u završnici. Tim Dankan će pokušati da sa San Antonijom osvoji šestu titulu, dok će Lebron Džejms učiniti sve da donese trofej Klivlendu.

Bitku za finale posle više decenija vodiće i Stefon Kari i Džejms Harden, lideri Golden Stejta, odnosno Hjustona.

Brajant, Durent, Entoni i Kris Boš su među igračima koji su ranije završili sezonu zbog povreda ili bolesti. Jedino od njih je Boš igrao na više od pola utakmica za svoj tim Majami.
Pol Džordž se oporavio od teškog preloma noge prošlog leta, ali je njegov tim Indijana eliminisan u poslednjoj utakmici regularnog dela.

"Ovo je bila moja najteža sezona do sad, ali radujem se predstojećem letu", rekao je Džordž.

Dvejn Vejd je igrač sa najmanjim letnjim odmorom tokom prethodne četiri godine, s ozbirom na to da je Majami igrao u finalima svake sezone. Sada će odmarati malo duže.

"Nisam imao ovoliko slobodnog vremena dugo, dugo. Naporno je bilo svake godine igrati do kraja juna, psihički, a naročito fizički. Ipak, voleo bih da smo i ove godine izborili plasman u plej-of. Prijaće mi da domorim malo duže i vratim se sledeće sezone još bolji", rekao je Vejd.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC