• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radonjić: Marjanović trpi udarce, ali reagovaće

Autor mondo.rs

Trener Crvene zvezde odbacuje ocene da je treći meč serije "prelomni" i veruje da će Boban Marjanović zaigrati u nastavku na svom nivou, iako "trpi opstrukcije i udarce". Govorio je i o suđenju.

 Radonjić: Marjanović trpi udarce, ali reagovaće Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS Pobedom Partizana u sredu, skor polufinalne ABA serije izjednačen je na "1:1". Dakle, u Evroligu će prvi tim koji u narednim utakmicama ostvari dve pobede, a kraj bi mogao da nastupi već u nedelju uveče.

"Brejkom" crno-belih u sredu uveče, razjašnjeno je da će u subotu jedan od dva "večita" rivala steći prvu "meč loptu" za plasman. Da li bi se zbog toga sutrašnji meč (21.00 čas) mogao nazvati i najtežim?

"I prvi meč imao je veću težinu i opterećenost u odnosu na drugi meč, pa je sad situacija drugačija. Jednostavno, sama pomisao da bi taj meč sutra mogao da označi i kraj bilo čega bio pogrešan. Sigurno je da će biti odigrana još dva meča i hoćemo da mi budemo ti koji će slaviti u njima".

Dan posle druge utakmice, veliku pažnju izazvala je odluka sudija da Saši Pavloviću i Branku Laziću u poslednjem minutu dosude obostranu grešku. U Zvezdi su smatrali da su oštećeni, a Radonjić je posle meča istakao da taj momenat nije bio odlučujući. Dan posle, imao je kratku poruku.

"Samo se nadam da ćemo u predstojećim utakmicama imati isto suđenje kao što je i Partizan imao pred našim navijačima", rekao je.

"Odbrana Partizana maksimalno je fokusirana na Bobana Marjanovića", rekao je trener crno-belih Duško Vujošević o jasnoj nameri svog tima da čvrstom defanzivom neutrališe gorostasa Zvezde

Izvor: MN PRESS

O lošoj igri "petice" crveno-belih, koja je sa razlogom "markirana" kao jedan od ključnih faktora Partizanovog "brejka", govorio je i trener Zvezde.

"Marjanović je tokom sezone mnogo puta pokazao kvalitet. Imali smo mečeva u kojima je odbrana bila fokusirana na njega sa udvajanjima i taktičkim zamislima da se zaustavi. U tim situacijama uvek je odlično reagovao i pokazao partije i kvalitet koje smo mogli da vidimo tokom čitave sezone", podsetio je Radonjić, pre nego što se osvrnuo na minule utakmice sa Partizanom.

"Nije mu lako, s obzirom na to da, osim udvajanja i taktičkih zamisli protivnika, postoji i odnos prema njemu koji je drugačiji nego na evroligaškim utakmicama. Sada dobija udarce po rukama i nogama, ima opstrukciju u kretnjama i jako mu je teško da dođe do pozicija. U svakom slučaju, treba aočekivati njegove bolje partije i veći doprinos. U svakom slučaju, biće spreman".

Trener Zvezde rekao je da je u četvrtak analizirana druga utakmica i da su popisane greške njegovog tima.

"Imamo potrebu da te greške ispravimo da budemo bolji u svim segmentima igre. Da sutra dođemo do mnogo bolje igre i da u subotu pokušamo da vratimo brejk koji je Partizan napravio. Imali smo trening i sastanak. Zdravstvena situacija je dobra i znamo šta nas očekuje pred navijačima rivala. Spremamo se da iznesemo tu situaciju".

Cilj crveno-belih je jasan.

"Partizan je iskoristio drugi meč da napravi 'brejk', a na nama je da uradimo isto. Imamo dve prilike za to i sigurno da je prednost igrati pred svojim navijačima. Imamo ambiciju da dođemo do pobede koja bi nam omogućila da se serija igra do kraja. Partizan je pokazao kvalitet, ali uz veliko iskustvo može da igra dobro i svesni smo da nas očekuje težak zadatak".

"U svakom slučaju, nije lako zaboraviti ono što je bilo. Prisetili smo se grešaka koje smo napravili. Igrači Zvezde su mnogo puta ove godine pokazali da imaju karakter i da mogu da reaguju. Očekujem koliko sutra od njih bolju reakciju i veći kvalitet", podvukao je Radonjić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC