• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujošević: Igraju se sudbinama mnogih...

Autor mondo.rs

Trener Partizana kritikovao "tendenciozno suđenje i način delegiranja" za treći meč ABA polufinala, uz priznanje da je Zvezda zasluženo pobedila.

 Vujošević: Igraju se sudbinama mnogih... Izvor: MN PRESS

Posle poraza u drugoj utakmici polufinala plej-ofa ABA lige, na suđenje se žalio trener Crvene zvezde Telekom Dejan Radonjić, a potom i širi "zvezdaški front", koji je video klipovima spornih situacija "preplavio" internet i društvene mreže. Protest je upućen i na adresu same lige.

Koji dan kasnije, posle poraza Partizana i dolaska na rub eliminacije, u svom stilu, oštro i bez ustezanja, reagovao je Duško Vujošević, nagoveštavajući ozbiljne posledice ako suđenje opet bude kao u subotu.

Trener Partizana rekao je da se sudije (večeras su to bili Ilija Belošević, Sreten Radović, Damir Javor) takvim načinom deljenja pravde "igraju sudbinama mnogih ljudi, ne shvatajući da se tako igraju svojom sudbinom".

"Videli ste šta se dešavalo, kakvi su faulovi svirani i u kojim momentima, pa se na kraju to kompenzuje nekim nebitnim faulovima... Ovi ljudi se igraju sudbinama mnogih ljudi, ne shvatajući da se tako igraju svojom sudbinom. Pričam o sudijama, (komesaru) Kamnikaru i toj ekipi...", naveo je Vujošević.

Strategu crno-belih nije jasno kako se Zvezda žali na suđenje u meču u kome je Partizan izveo samo šest slobodnih bacanja, i to sve Milenko Tepić.

"Posle toga i posle žalbi na udaranje Marjanovića po nogama, u nekim situacijama istrgnutim iz konteksta, delegiraju se prema Zvezdi raspoloženi Belošević i Radović, koji je već garancija... Pavlović je naseo na provokaciju (Branka Lazića - prim.aut) i to je njegova greška, ali sudije sankcionišu samo njegovu reakciju, ne i ono što je prethodilo... To sve nije osnovni razlog (poraza), ali je prljav taj način delegiranja. Zvezda očito ima dobru logistiku i svim sredstvima se bori da ostane u Evroligi".

Vujošević je pre svega ovoga čestitao Zvezdi na pobedi.

"Odigrali su dobru utakmicu, sa dobrom koncentracijom, znajući šta napadaju i šta u kom momentu traže. Igrali su veoma grubo i prljavo, što im je bilo dozvoljeno, ali su imali energiju da odigraju na taj način".

"Skokovi u napadu - pet u prvom i 12 u drugom poluvremenu - su odlučujući faktor što se tiče rezultata, kao i pokazatelj njihove veće mentalne spremnosti i prisebnosti, kad je u pitanju ovaj meč".

Slabija partija crno-belih u nekim elementima "sigurno nije proistekla iz potcenjivanja".

"Uvek kad se govori o kvalitetu, mora da se uzme u obzir neujednačeni kriterijum, koji omogućava ili onemogućava da se igra odbrana. Zvezda je van toga - tendencioznog delegiranja i cele te logistike - apsolutno zasluženo dobila utakmicu. Velika je odgovornost na našim igračima, meni i stručnom štabu".

Upitan šta u nedelju od 21 čas treba da bude drugačije da bi Partizan pobedio, izdvojio je "kontrolu skoka".

Izvor: MN PRESS



"NE PLAŠIM SE, A VI?"

Može li Partizan da izjednači na 2:2 i posle kroz "majstoricu" ostvari cilj?

"Ako suđenje bude kao danas, teško. Ako bude pošteno, verujem da može. I dalje", rekao je Duško Vujošević.

Na pitanje da li strahuje da će zbog ovih izjava biti kažnjen, možda čak i zabranom vođenja ekipe na četvrtom meču, odgovorio je kontrapitanjem.

"Ako mislite da ovo pričam kao alibi, ili u afektu... Ne plašim se, a i vi ste videli kakvo je bilo suđenje. Da li se plašite da pišete o tome? Ne? Videćemo..."

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Dzontra

Ko o cemu, Vujosevic o sudijama. Ako iko treba da se zali to je Zvezda! Kako su sudije napunili licnim greskama za nepostojece faulove... A za potez Pavlovica i reakciju sudija Zvezda treba pismeno da se zali, ono je u najmanju ruku iskkjucenje. Duuuugo nisam vidio da neko udari sakom protivnika u kosarci.

Velo

Dule kralju!uvek si bio realan.svaka cast dobili su nas i pretukli muski.idemo dalje.iz tvoj usta u bozje usi.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC