• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Serija se vraća u Podgoricu!

Autor mondo.rs

Budućnost je umalo nadoknadila devet poena zaostatka u poslednjem, 40. minutu utakmice. Drama ni iz čega...

 Serija se vraća u Podgoricu! Izvor: MONDO

Nikola Ivanović imao je u Zagrebu šut za produžetak, iako je samo na 1,8 sekundi pre kraja izvodio slobodna bacanja na "minus 3", a na ulasku u poslednji minut četvrte utakmice polufinalne serije plej-ofa njegov tim imao čak osam poena zaostatka!

Košarkaši Cedevite nekako su pobedili Budućnost u nedelju uveče i izjednačini 2:2 u seriji, iako je lako moglo da se dogodi da se igraju produžeci - 88:85 (18:19, 22:17, 23:19, 25:30)!

Vrhunac drame koja nije mogla ni da se nasluti na ulasku u 40. minut dogodila se na 1,8 do kraja, kada je na vreme faulirani Ivanović promašio prvo, a potom namerno i drugo slobodno bacanje i to tako da mu se lopta od obruča vratila u ruke, on nazad na liniju 6,75, ali...

...nije pogodio.


Dakle, finalista ABA lige i učesnik Evrolige naredne sezone biće poznat tek u sredu, posle meča u "Morači". U subotu uveče bilo je ubedljivih 85:57 za hrvatskog predstavnika.

Ove večeri, domaćin je u 35. minutu imao 11 poena prednosti (72:61), Budućnost je u 38. prišla na 77:73, kada se probudio Leni Roko Ukić. On je ubacio trojku, pa u narednom napadu jedno slobodno bacanje za 81:73, na manje od 60 sekundi pre kraja, ali ni to nije bilo dovoljno za mirnu završnicu ekipe Jasmina Repeše...

Džej-Ar Rejnolds pogodio je trojku za 83:76, ali je Fran Pilepić mirno odgovorio sa dva ubačena penala, posle čega su usledila dva promašaja: Ivana Paunića za tri na jednoj, odnosno Ukića sa linije penala na drugoj strani, oba puta, što je bio uvod u dramu.

Rejnold je ubacio dva slobodna bacanja za 83:78, Pilepić vratio istom merom za 85:78, posle čega je Ivanović pogodio trojku čim je prešao pola, za 85:81.

Izvor: MONDO



I onda, panika u redovima Cedevite.

Lošim uvođenjem lopte u igru, Zagrepčani su dali šansu Budućnosti za potpun povratak u meč, što je Čedomir Vitkovac kaznio sa dva ubačena slobodna bacanja, za svega 85:83. Delovalo je da je gotovo kada je na drugoj strani Gordić ubacio dva penala, međutim Omar Kuk uspeo je iz driblinga da ubaci dvojku za 87:85, na svega 5,7 sekundi pre kraja.

Usledio je faul nad Gordićem, koji nije ubacio prvo, ali jeste drugo slobodno bacanje, za 88:85.

Tim Igora Jovovića nije imao pravo na tajm-aut, plavi su znali da im je neophodna trojka, ali znali su i crveni, pa je usledio faul nad Ivanovićem još na polovini Budućnosti. Sve što je trebalo Ivanović da uradi je bilo jako "prosto": Da proba da ubaci prvi penal, pa promaši drugi tako da mu lopta dođe u ruke i potom pogodi trojku.

Osim probacivanja lopte kroz obruč, sve ostalo mu je uspelo....

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC