• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Drama! Real ne može u Madrid!

Autor mondo.rs

Neverovatna završnica u Istnabulu, posle koje je Džening otkazao let Madriđana kući na Fajnal-for.

Neverovatno!

Dontaje Drejper uspeo je za sedam sekundi, posle šokantne trojke Džejsija Kerola, da pretrči ceo teren i stigne na metar od koša, ali umesto da položi loptu u obruč za pobedu (što su svi očekivali), Amerikanac kao da se uplašio i vratio je loptu nazad na liniju 6,75 (!?) u ruke Meta Dženinga.

Koliko je samo imao sreće, kad već nije imao hrabrosti...

Met Džening ubacio je uz zvuk sirene petu trojku iz šestog pokušaja za totalni haos u "Abdi Ipečki" dvorani u Istanbulu:

Anadolu Efes – Real Madrid 75:72!




Izvor: MONDO



Sada je 1:2 u seriji i ekipa našeg trenera Dušana Ivkovića imaće priliku u četvrtak uveče da poravna na 2:2 i tako pusti Real nazad u Madrid, ali ne Fajnal-for, već samo na petu utakmicu serije četvrtfinala Evrolige.

Ranije u utorak i Olimpijakos je iskoristio prednost domaćeg terena, takođe posle dramatične završnice meča, pa ima 2:1 u duelu sa Barselonom. Posle tri meča na F4 plasirao se samo Fenerbahče, koji je u ponedeljak pobedio Makabi i u Tel Avivu, dok je Panatinaikos napravio iznenađenje i smanjio na 1:2 u duelu sa CSKA Moskvom.

Vratimo se u Istanbul.

Real je bolje otvorio duel u punoj i bučnoj dvorani (11:19 i 15:22), a Efes imao spreman odgovor za 28:26 (serija 13:4) i 32:30 na poluvremenu. U trećoj četvrtini, probudio se Džening i priključio se našem Krstiću koji je vukao ekipu od prve četvrtine. Trojka, dvojka, trojka, tek Džening je 48:46 pretvorio u 56:46 na kraju treće deonice i narednu otvorio trojkom za maksimalnih 59:36 u korist Ivkovićevog tima.

Ali, to je samo probudilo "El Kaća".

Sjajni Serhio Rodrigez odigrao je jednu od onih njegovih četvrtina i potpuno vratio Real u meč, uz pomoć Serhija Ljulja i neiskustvo domaćih u ovakvim završnicama, "Brada" je uznemirio Istanbul. Rodrigez je u poslednjih 10 minuta ušao sa tri poena, a uveo Kerola u šut za produžetak sa 17!

Jednostavno, nije imao ko da zaustavi plejmejkera Reala, koji je sam bukvalno smanjio sa 59:46 na 68:63 (samo je Felipe Rejes u međuvremenu ubacio dva poena), a kada je Čedi Osman promašio trojku, a Ljulj ubacio laku dvojku za 68:65 i tajm-aut Ivkovića na minut do kraja.

To nije pomoglo, jer je Drejper promašio ulaz (bio mu je to prvi šut na meču!?), ali su Turci imali sreće što je Rodrigez, konačno, promašio na drugoj strani pa se 68:67 nije dogodilo odmah... Nego tek na 27 sekundi pre kraja, posle novog promašaja Osmana za tri i brzog odgovora Ljulja, igrača koji je dva puta bez ikakvih problema probio Tomasa Ertela.

Ivković je morao da zove novi tajm-aut i nekako pribere svoj tim. Zapravo, Pablo Laso je zvao faul nad Drejperom, jer je mogao da oseti da srce skupo plaćenog Amera kuca brzo kao u zeca, međutim to ga nije sprečilo da se upiše na semafor s dva ubačena penala (70:67). U narednom napadu fauliran je Rudi Fernandez, kome buka nije smetala da smanji na 70:69.

Laso je tada pozvao trojicu bekova na polovinu Efesa, umalo je upalio presing nad Drejperom, ali je on nekako iskobeljao loptu iz ugla terena, a Stratos Perperoglu uspeo da potroši šest sekundi, pre nego što je fauliran i poslat na liniju penala, odakle je pokazao da je hladan kao špricer – 72:69, na 10 sekundi pre kraja, a samo tri sekunde krasnije – trojka Kerola!

Bila bi za produžetak da se Džening nije bio plašljiv kao Drejper – peta trojka za 21. poen i gotovo sigurno mesto broj 1 na pregledu 3. kola četvrtfinalnih serija plej-ofa.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC