• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

CSKA opet na F4, Itudis izbacio "svoje"

Autor mondo.rs

Ubedljiva pobeda Moskovljana u četvrtoj utakmici četvrtfinala Evrolige protiv Panatinaikosa.

Ekipa CSKA plasirala se na Fajnal for četvrtu godinu zaredom i 12. put u poslednjih 13 sezona!

"Armejci" su posle poraza u dramatičnom trećem meču, uspeli da se pregrupišu i u atinskoj dvorani OAKA rutinski savladaju domaći Panatinaikos - 55:74 (11:21, 21:16, 12:23, 11:14).

Bila je to pobeda za ukupni trijumf u četvrtfinalnoj plej-of seriji rezultatom 3:1.

Sve dileme u utakmici broj četiri otklonjene su krajem treće četvrtine, kada je CSKA serijom od 0:13 povećao vođstvo na 41:58.

Kajl Hajns je poentirao uz faul za 41:52, Andrej Kirilenko uhvatio loptu posle promašenog slobodnog bacanja, a Miloš Teodosić (5p, 3sk, 2as, 4izg) na njegovo dodavanje pogodio trojku, kao i Demetris Nikols u sledećem napadu na asistenciju Teodosića.

NAJBOLJI STRELCI: Papas 11, Gist 10, Mavrokefalidis 10 - De Kolo 18, Kirilenko 13, Hajns 12, Vims 11.

Prošle sezone su se isti klubovi takođe sastali u četvrtfinalu i tada je PAO izborio "majstoricu", u kojoj je bilo 30 poena razlike za CSKA.

Grčki trener Dimitris Itudis, koji je godinama pomagao Željku Obradoviću da sa Panatinaikosom žanje trofeje u Grčkoj i u Evroligi, ide na Fajnal for prvi put kao glavni trener.

Pokušaće da ostvari jedini cilj koji ima klub sa najvećim budžetom na kontinentu, a to je titula prvaka Evrope, koju je poslednji put u Moskvu doneo Etore Mesina 2008. godine i to baš iz Madrida, gde će se završni turnir igrati i ove godine, od 15. do 17. maja.

CSKA čeka pobednika serije Olimpijakos - Barselona (2:1), u kojoj će Pirejci u četvrtak imati "meč loptu" pred svojim navijačima.

Ako Olimpijakos pobedi, Teodosić, Vims i drugovi imaće priliku da mu se revanširaju za poraze u istanbulskom finalu 2012. i londonskom polufinalu 2013.

Srpska košarka za sada ima jednog trenera (Željko Obradović) i trojicu igrača na Fajnal foru (Nemanja Bjelica, Bogdan Bogdanović, Miloš Teodosić). Mogu da im se pridruže Dušan Ivković i Nenad Krstić (Efes).

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC