• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lisac: ABA "B" liga kad-tad

Autor mondo.rs

Generalni menadžer regionalne lige kaže da postoji veliki interes da zaživi i drugi stepen tog takmičenja.

Roman Lisac rekao je u petak u Beogradu, pred početak finala plej-ofa ABA lige, da je mnogo želja za formiranjem njene "B" divizije i da će ona morati da se dogovori pre ili kasnije.

"Više puta je bačena rukavica da to organizuju savezi. Nije da idemo u neke ratove i da radimo nešto na silu, ali imamo toliko upita, želja i molbi klubova svih država, da ćemo kad tad morati to da napravimo. Ako neće savezi, mi ćemo, a sve zavisi od dogovora. Želeo bih da se dogovorimo za dobrobit košarke i ispred nas su stoga veoma značajni dani".

Ako bi zaživelo takvo takmičenje, otvorio bi se prostor za još po nekoliko klubova zemalja bivše Jugoslavije da naprave iskorak iz nacionalnih prvenstava, koja se ne mogu pohvaliti naročitim kvalitetom košarke, niti kvalitetnom organizacijom.

ZVEZDA I CEDEVITA - ZASLUŽENO


"Plej-of se igra prvi put i mislim da će sledeće godine sve biti lakše. Do sada je sve dobro prošlo, finale je tu, znamo evroligaše. Zvezda i Cedevita su to zaslužile", smatra Roman Lisac.

Finalna serija, koja se takođe igra do tri pobede, počinje utakmicama u Pioniru u subotu (21.00) i nedelju (20.30).

Lisac je ponovio da će ABA liga uskoro biti rekonstruisana, u smislu vlasničke i upravljačke strukture.

"Klubovi su pokazali totalno jedinstvo. Oni ovu ligu osećaju kao svoju, pre svega zato što idemo u rekonstrukciju lige. Novi koncept biće završen do 15. maja i tada će se sve znati, šta i kako".

FIBA je nedavno saopštila da više ne priznaje ABA ligu zbog toga što se ona nalazi u vlasništvu privatnih lica i naložila nacionalnim savezima da u dogovoru sa klubovima naprave novo takmičenje.

"To je bio problem, koji je rešen. Ne vidim razloga da se priča o nekoj novoj ligi, jer ova liga sada pripada klubovima. Oni su je osnovali, oni će je i ugasiti".

Lisac je naglasio da nema nedoumica oko broja predstavnika regionalnog takmičenja u Evroligi 2015/16.

U delu medija "provlačila" se spekulacija da je samo šampion siguran i da će Evroliga umesto 24 imati 16 timova sledeće jeseni.

"Imamo dva mesta za Evroligu. Kroz to smo prolazili onda kada je trebalo da budemo koncentrisani samo na plej-of. Kako baš tad da se napada liga", zapitao se Lisac.

Komentarišući pismo koje je na adresu FIBA uputilo osam domaćih liga, deoničara ECA (preduzeća koje upravlja Evroligom), rekao je da ne treba raditi ni na štetu reprezentacija, ni na štetu klubova.

"Svima je jasno da su reprezentacije veoma značajna stvar, ali treba da se pitaju klubovi, jer su oni stubovi reprezentacija. Mislim da će doći do dogovora jer su otvorena pitanja koja su u vazduhu dugo godina".

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC