• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hezonja ide na draft, Barsa traži milione

Autor mondo.rs

Koliko košta "sloboda" supertalentovanog hrvatskog košarkaša? Dva miliona evra.

 Hezonja ide na draft, Barsa traži milione Izvor: MONDO/ Mladen Šolak

Izvor: MONDO/ Mladen Šolak

Igra sakrivanja Marija Hezonje, koju trener Barse Ćavi Paskval neretko igra ove sezone sa NBA skautima, nije smanjila ogromno interesovanje za momka iz Dubrovnika.

U večeri trećeg i završnog poraza Katalonaca od Olimpijakosa u seriji, Hezonja je u Atini bio jedini igrač Barselone koji nije nastupio ni minut. Iste večeri, zvanično je saopšteno da je aplicirao za ovogodišnji NBA draft, na kojem mu predviđaju dobar plasman.

Da li bi eksplozivni Hezonja već ove godine mogao da napusti Španiju? Prema ugovoru - odgovor je "Da", uz uslov da neko za to plati Barseloni dva miliona evra. Ko? "Blaugrani" nije važno, mada je potpuno jasno da je budućnost mladog beka u NBA.

Ako bi se preselio u najjaču ligu na svetu, nekadašnji igrač Zagreba, koji ne krije ljubav prema Partizanu, morao bi da iz svog džepa izdvoji oko milion i 450.000 evra, jer NBA klubovi smeju da u takvim slučajima plate samo 600.000 dolara.

Ove sezone, Hezonja je na 22 utakmice u Evroligi prosečno postizao 7,7 poena, uz dva skoka po meču. U ACB ligi je na 28 mečeva ubacivao po 4,8 poena za 15 minuta na terenu u proseku.

U nedeljnoj pobedi Barse u Saragosi, hrvatski vunderkind postigao je sedam poena, uz pet skokova i četiri asistencije. Barselona je pobedila 103:67, a za domaće su nastupili srpski internacionalci Stevan Jelovac (13 p, 4 sk) i Raško Katić (4 p, 2 sk).

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC